Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ARCHIPRIX - Türkiye 2010 İçin Başvurular Başladı

Türkiye'de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen "ARCHIPRIX-Türkiye 2010" için başvurular başladı. Genç mimar adaylarının yarışacağı "ARCHIPRIX-Türkiye" bu yıl 15. kez düzenleniyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

ARCHIPRIX - Türkiye 2010 İçin Başvurular Başladı ARCHIPRIX - Türkiye 2010 İçin Başvurular Başladı
SON BAŞVURU TARİHİ 23 Ağustos 2010
TESLİM TARİHİ 23 Ağustos 2010
+ Ajandama Ekle

ürkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı tarafından düzenlenen “ARCHIPRIX-Türkiye 2010” için başvurular başladı. Genç mimar adaylarının yarışacağı “ARCHIPRIX-Türkiye” bu yıl 15. kez düzenleniyor.

Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak yapıcı bir rekabet ortamı yaratan ve mimar adaylarının ufkunu genişleten “ARCHIPRIX-Türkiye” Yarışması, bugüne kadar 32 üniversiteden 868 öğrenciyi bir araya getirdi. ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması’nın bir diğer özelliği ise 1996’dan bugüne kadar ödül alan 113 genç mimarın, mesleki başarılarına ulaşmaları yolundaki ilk adımı temsil ediyor olması.

Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Hülya Yürekli ve Ferhan Yürekli’nin kuruculuğunda düzenlenen ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması, bu yıl Türkiye’de 15. kez gerçekleştirilecek.

Türkiye ve KKTC’de eğitim gören mimarlık öğrencilerinin bitirme projeleri ile başvurabilecekleri ARCHIPRIX-Türkiye 2010 Yarışması’na, 23 Ağustos 2010 Pazartesi günü, saat 17.00’ye kadar proje teslim edilebilecek. 2009–2010 akademik yılı, Şubat ya da Haziran dönemine ait bitirme ödevleri ile katılım sağlanan yarışma için başvuru formları, okulların Mimarlık Bölüm Başkanlıkları’ndan veya yarışmanın resmi web-sitesinden elde edilebiliyor.

Archiprix 2010 Akademik Yılı Ödülleri, şöyle sıralanıyor:

Birincilik Ödülü: 2.500 YTL
İkincilik Ödülü: 2.000 YTL
Üçüncülük Ödülü: 1.500 YTL
Mansiyon (3 adet, her biri): 1.250 YTL

ARCHIPRIX – Türkiye 2010 Seçici Kurulu Alişan Çırakoğlu, Umut İyigün, Şevki Pekin, Julien De Smedt ve M. Arif Suyabatmaz’dan oluşuyor. ARCHIPRIX – Türkiye 2009 birincisi Onur Akın ise yedek jüri üyesi olarak yarışmaya katkıda bulunacak.

ARCHIPRIX – Türkiye 2010’un biraraya getirdiği genç yetenekli mimarlar bu yıl ödüllerini, Aralık ayında İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde alacaklar. Ayrıca yarışmaya katılan mimarların projeleri bir araya getirilerek oluşturulan yarışma katalogu da YEM Yayın tarafından hazırlanarak yine Aralık ayında ilgililerin beğenisine sunulacak.

Detaylı bilgi ve başvuru için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/archiprix---turkiye-2010-icin-basvurular-basladi_78459.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!