Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Auroralia Awards'un Galibi, Schréder'in Aydınlattığı Eindhoven

Schréder ve LUCI’nin ev sahipliğinde verilen Auroralia Awards, Işık Festivali’nde sahiplerini buldu. Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Auroralia Awards 2014 ödüllerinde, Schreder’in aydınlattığı Hollanda’nın beşinci büyük şehri olan Eindhoven’a birincilik ödülü verildi.

yapi.com.tr

Ödüller

Auroralia Awards'un Galibi, Schréder'in Aydınlattığı Eindhoven Auroralia Awards'un Galibi, Schréder'in Aydınlattığı Eindhoven

'Auroralia Awards'ta bu yıl şehir aydınlatmasından kaynaklanan ekolojik ayak izinin minimuma indirilmesini hedefleyen toplam 17 proje değerlendirildi. Jüri, sadece enerji tasarrufu sağlayan değil; aynı zamanda yerel halk üzerinde de sosyal bir etkisi olan projeleri dikkate aldı. Yapılan değerlendirme sonucunda, Schréder’in aydınlatma tasarımını gerçekleştirdiği ve 66 dönümlük sanayi sitesini konut, eğlence ve kültürel tesislere dönüştüren Eindhoven şehri birincilik ödülüne değer bulundu.

EindhovenEindhovenSchréder’in Eindhoven için tasarladığı sokak aydınlatması; güvenlik ve görüş konusunda sağladığı işlevselliğin yanısıra estetik görüntüsü ile de dikkat çekiyor. Yüzde 100 yeniden kullanılabilen malzemeden üretilen armatürler, sıcak beyaz ve soğuk beyaz LED ile donatıldı ve ayrı ayrı kontrol edilebiliyor. Hatta yaklaşan fırtına gibi hava koşullarında kırmızı uyarı ışığıyla sokak sakinlerini ikaz edebiliyor. Ayrıca, eski aydınlatma sistemiyle karşılaştırıldığında yüzde 33 oranında daha az enerji tüketimi sunuyor.

Diğer ödüller

İkincilik ödülü, 'Back2Light Soho' yenileme projesiyle İspanya'nın Malaga kentine verilirken; üçüncülük ödülüne de Portakiz'in zengin mimari dokusuyla dikkat çeken Lamego kasabasında 2012 yılında başlatılan aydınlatma projesi değer bulundu. Güney Afrika'dan Stutterheim kasabası ise mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Projeler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/auroralia-awardsun-galibi-schrederin-aydinlattigi-eindhoven-_128524.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!