Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avrupa Çelik Köprü Ödülleri 2016

ECCS tarafından düturpis etiam tristiquezenlenen Avrupa Çelik phasellus ullamcorper aenean eget feugiatKöprü Ödüllerinin dördüncüsü ECCS PMB Başkanı H. Yener Güreş koordinasyonunda, önümüzdeki yıl 14 Kasım 2016 tarihinde İsveç’in başkenti Stokholm’de sahiplerini bulacak.

yapı.com.tr

Yarışma Duyuruları

Avrupa Çelik Köprü Ödülleri 2016 Avrupa Çelik Köprü Ödülleri 2016
SON BAŞVURU TARİHİ 27 Mayıs 2016
DÜZENLEYEN

Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS)

+ Ajandama Ekle

Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) tarafından çelik yapıların avantajlarını öne çıkaran projeleri ödüllendirmek amacıyla 1997 yılından itibaren iki yılda bir tek yıllarda Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Ödülleri (European Steel Design Awards), 2008 yılından itibaren çift yıllarda değişik kategorilerde Avrupa Çelik Köprü Ödülleri (European Steel Bridges Awards) düzenleniyor.

Yarışma; çeliğin mimari, inşaat, üretim, sürdürülebilirlik ve ekonomi kriterleri açısından avantajlarını ortaya çıkaran seçkin çelik ve kompozit köprü tasarımlarını ödüllendirerek ve böylece yapısal çelik endüstrisini daha rekabetçi ve bilinir hale getirerek yatırımcı, mimar ve mühendislerin çeliğin avantajlarından daha çok yararlanmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.

Yarışmaya hangi ülkede inşa edildiğine bakılmaksızın, çelik taşıyıcı sistemi ECCS üyesi bir ülkede tasarlanmış veya imal edilmiş çelik ve çelik-betonarme karma (kompozit) köprü projeleri katılabiliyor. Köprünün yarışmaya katılabilmesi için 31 Mayıs 2013 ile 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında kullanıma hazır olması gerekiyor.

Dünya çapında bilinirliği hedef alan Avrupa Çelik Köprüler Ödülleri yarışmasına bu yıl ilk defa ECCS üyesi olmayan ülkelerden gelecek projeler de “Uluslararası Köprü Özel Ödülü (International Bridge Special Award)” almak üzere katılabilecekler.

ECCS üyeleri kanalıyla yarışmaya katılan ve kazanan çelik köprü projelerine birer ECCS heykelciği hediye edilirken, projenin sahibi, genel müteahhiti, mimarları, statik tasarım mühendisleri ve çelik yapı imalatçıları da plaketlerini alacaklar. Şartnamede, ECCS Üyesi ülkelerden katılacak projelerin, yarışmaya katılabilmek için o ülkedeki ECCS üyesi dernek / kuruluş olurunu alması öngörülüyor.

Yarışmaya katılan projelerin değerlendirmesi ve ödüle değer projelerin belirlenmesi uluslararası jüri tarafından yapılacak.

Yarışma, 'karayolu ve demiryolu köprüleri' ile 'bisiklet ve yaya köprüleri' olmak üzere iki ana kategoride gerçekleşecek. Bunların yanında jüri gerekli gördüğü takdirde, 'mevcut köprülerin yenilenmesi, genişletilmesi veya güçlendirilmesi', 'meteorolojik koşullara dayanıklı çelikten (weathering steel) yapılan köprüler', 'yüzer köprü', 'çılgın fikir', 'uluslararası köprü' kategorilerinde özel ödüller de verebilecek.

Yarışma Takvimi
Projelerin sunulması için son tarih 27 Mayıs 2016
(TUCSA oluru alındıktan sonra, projeler 1 Mart 2016 tarihinden itibaren ECCS websitesine yüklenebilecektir)
Uluslararası jüri değerlendirmesi ve kararı için son tarih 17 Haziran 2016      
Ödül Töreni (Stokholm, İsveç) 14 Kasım 2016

Jüri Üyeleri
Evsahibi üye temsilcisi
Véronique Dehan, ECCS Genel Sekreteri
Lasse Kilvaer, ECCS Ödüller ve Mimarlık Komitesi Başkanı
Oliver Hechler, ECCS Köprü Komitesi Başkanı
Evsahibi ülkeden bir mimar
Uluslararası temsilci olarak iki mimar

Proje Değerlendirilmesinde Dikkate Alınacak Kriterler
- Uluslararası standartlarda olması,
- Mimari, taşıyıcı sistem ve inşaatı açısından üstün bir kaliteye sahip olması,
- Yatırımcı, mimar ve mühendisleri daha çok çelik kullanmaya teşvik edecek ve böylece çelik yapısal çelik sektörünün daha rekabetçi olmasına katkıda bulunacak nitelikte olması,
- Çeliğin inşaat, imalat, ekonomi ve mimari avantajını belirgin olarak göstermesi,
- Çelik köprülerin sürdürülebilirliğini ve kalitesini vurgulaması,
- Çelik ve onun çeşitli kullanımlarına ilişkin bilgilerin yaygınlaştırmasına katkıda bulunması ve çeliğin gelişimine dikkat çekmesi,
- Çeliğin imajının geliştirilmesi.

Eğer projenin sahibi, genel müteahhiti, mimarları, statik tasarım mühendisleri ve çelik yapı imalatçıları farklı ülkelerden ise aşağıdaki kurallar uygulanıyor;

- Projenin paydaşlarından bir kısmı ECCS üyesi ülkeden, diğer kısmı ECCS’de temsil edilmeyen ülkelerden ise yarışma için proje başvurusunu ECCS Üyesi ülke yapabilir.
- Proje paydaşları farklı ECCS üyesi ülkeden ise;
ECCS üyeleri müştereken katılabilirler,
ECCS üyesi ülkelerden biri diğerleriyle koordineli olarak başvuruda bulunabilir,
Eğer mutabakat sağlanamazsa, projeyi sunacak ülkeyi belirlemede çelik yapı imalatçısı belirleyicidir.

Ülkemizde köprülerin büyük bir atılım içinde olduğuna dikkat çeken Türk Yapısal Çelik Derneği de, Türkiye'de bu konuda proje üreten tüm ilgilileri 2016 Avrupa Çelik Köprü yarışmasına davet ediyor.

Yarışmanın şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/avrupa-celik-kopru-odulleri-2016_138577.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!