Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

8. Çelik Köprüler Sempozyumu İçin Geri Sayım Başladı

3. Köprü, Körfez Köprüsü, Nissibi ve Kömürhan Köprüsü’nün de aralarında bulunduğu dev çelik köprülere imza atan Türkiye, 14-16 Eylül'de 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. ECCS koordinasyonunda TUCSA tarafından İstanbul’da düzenlenen sempozyum, 36 ülkeden 200’e yakın kişiyi bir araya getirecek.

yapı.com.tr
8. Çelik Köprüler Sempozyumu İçin Geri Sayım Başladı

Mayıs ayında devreye giren "Türkiye'nin Üçüncü Büyük Köprüsü" Nissibi Köprüsü, Asya ve Avrupa kıtalarını üçüncü kez buluşturacak olan 3. Boğaz Köprüsü, montajı hızla devam eden Körfez Geçiş Köprüsü ve yapımına başlanan Kömürhan Köprüsü’yle yapısal çelik sektöründe ilgiyle takip edilen Türkiye, önümüzdeki günlerde önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu (SBIC 2015), 14-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da Wyndham Grand Kalamış Marina Otel’de gerçekleşecek. Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) koordinasyonunda TUCSA tarafından sekizincisi yapılacak olan Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu’na 36 ülkeden 200’e yakın uzman katılacak.

Uluslararası camiadan önemli konuklar ağırlanacak

ECCS Başkanı ve TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, sempozyumun ikisi uluslararası camiadan, biri de Türkiye’den olmak üzere çok önemli konuk konuşmacıları ağırlayacağını vurguladı. Konuklardan ilkinin Prof. Dr. Niels J. Gimsing olduğunu belirten Prof. Dr. Yardımcı, “Çelik köprüler alanında uluslararası duayenlerden biri olarak kabul edilen Gimsing, Storebælt Köprüleri, Øresund Köprüsü, Messina Boğazı Köprüsü, Cebelitarık Boğazı Köprüsü, Stonecutters Köprüsü, Tayland Körfezi Köprüsü, Long Beach’deki Gerald Desmond Köprüsü ve Golden Gate Köprüsü’nün de aralarında bulunduğu dünyanın en gözde çelik köprülerine danışmanlık yaptı” dedi.

Sempozyumun bir diğer konuğunun ise Çin'den geldiğini belirten Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, Prof. Dr. Chen Baochun’un, Çin’deki CFST (Concrete Filled Steel Tube) Kemer Köprü Standart Çalışmaları ve Uygulamalar (Application and Codification of CFST Arch Bridges in China) konulu özel bir sistemi sempozyum katılımcılarına anlatacağını açıkladı.

Çelik köprüler konusunda Türkiye'deki en yetkin kamu kuruluşu olan Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sempozyumu desteklediğini açıklayan Yardımcı, “Karayolları, gerek sempozyumda bildiri sunarak, gerek Üçüncü Köprü ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Teknik Gezileri’nin şantiye organizasyonunu üstlenerek ve gerekse de sempozyumun davetli konuşmacısı olarak TUCSA'nın yanında yer alıyor” açıklamasında bulundu.


Hazırlıklar tamamlandı

ECCS Başkanı ve TUCSA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’nın verdiği bilgiye göre, sempozyum için 36 ülkeden 170 bildiri özeti toplandı ve 94 bildiri Bilim Kurulu’ndan “olur” aldı. Bildiri metinleri ve davetli konuşmacıların sunumları, seminer sırasında katılımcılara verilecek olan 8. Çelik Köprüler Sempozyumu Bildiriler Kitabı'nda toplandı.

Katılımcılara boğaz turu

8. Çelik Köprüler Sempozyumu renkli etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Sempozyumun ilk gecesi tekne turu ile İstanbul Boğazı'na açılacak olan katılımcılar ikinci gece yani 15 Eylül Salı akşamı da Adile Sultan Sarayı'nda ECCS'den gelen konuklar ve 13 ülkeden ödül kazanan proje müelliflerinin de katılımıyla görkemli bir gala yemeğinde buluşacak. Gala yemeğinde ECCS’nin Charles Massonnet Ödülü’de sahibini bulacak. Ödül, ECCS’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’da çelik yapılarla ilgili teknik çalışmalara ve ECCS’in bu yöndeki çalışmalarına katkıda bulunanlara verilecek. Yine Gala yemeğinde iki kez ECCS Başkanlığı yapmış olan ve 60 yıllık ECCS’in ilk ve tek kadın başkanı olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’ya da şükran plaketi verilecek. Yine ECCS’in 60. Yılı dolayısıyla önceki başkanlara ve genel sekreterlere de şükran belgesi sunulacak.

Tasarım ödülleri sahibini bulacak

8. Uluslararası Çelik Köprüler Sempozyumu’nun ikinci günü olan 15 Eylül’de, ECCS'in en önemli etkinliklerinden Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri Töreni (European Steel Design Awards Ceremony) gerçekleştirilecek.  Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri Töreni ile 13 ülkeden gelen projelerden 10 projenin paydaşları “Awards of Merit” ödüllerini, uluslararası jüri tarafından belirlenen üç proje de “Awards of Excellence” ödüllerini alacak. Bu arada ECCS tarafından düzenlenen Avrupa Çelik Yapı Tasamı Ödülleri’nin devamı niteliğinde, Türkiye dahil beş ülkeden gelen öğrenci projeleri de başarı ödüllerini alacak. Ödül töreni Wyndham Grand Kalamış Marina Otel’de yapılacak. Katılımcılara, yarışmaya katılan projeleri içeren “ECCS Steel Design Awards 2015” kitapçığı da dağıtılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/8-celik-kopruler-sempozyumu-icin-geri-sayim-basladi_133733.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!