Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EAA'ya, 2011 MIPIM AR Future Project Awards'tan Çifte Teşvik Ödülü

"MIPIM Architectural Review [AR] Future Project Awards" (MIPIM AR Geleceğin Projesi) kapsamında dağıtılan uluslararası mimarlık ödüllerinin sahipleri belli oldu. mossessian & partners tarafından Katar’da tasarlanan “Heart of Doha” projesi, hem Karma Kullanım Ödülü’ne hem de Büyük Ödül’e değer görüldü. EAA-Emre Arolat Architects ise, 'Varyap Merkez

yapi.com.tr
EAA'ya, 2011 MIPIM AR Future Project Awards'tan Çifte Teşvik Ödülü

"MIPIM Architectural Review [AR] Future Project Awards" (MIPIM AR Geleceğin Projesi) kapsamında dağıtılan uluslararası mimarlık ödüllerinin sahipleri belli oldu. mossessian & partners tarafından Katar’da tasarlanan “Heart of Doha” projesi, hem Karma Kullanım Ödülü’ne hem de Büyük Ödül’e değer görüldü.

EAA-Emre Arolat Architects ise, 'Varyap Merkez Alışveriş ve Kültür Merkezi' ve 'Zorlu Center' projeleri ile kazandığı teşvik ödülleriyle, MIPIM'den eli dolu dönen tek Türkiyeli mimarlık ofisi oldu.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve yüzlerce projenin başvurduğu “MIPIM AR Geleceğin Projesi” uluslararası mimarlık ödülleri yarışmasına; Katar, Çin, ABD, Birleşik Krallık, Dubai, İtalya ve Fransa’dan katılan 7 proje, toplam sekiz kategoride ödüle değer bulundu. Bunun yanı sıra Seçici Kurul tarafından övgüye değer bulunan 17 proje de “Teşvik Ödülü”nün sahibi oldu. Ödüller, Mart ayında Cannes’da gerçekleştirilecek olan MIPIM gayrimenkul fuarı sırasında sahiplerine takdim edilecek.

İngiliz mimarlık dergisi Architectural Review ve dünyanın önde gelen emlak fuarı MIPIM işbirliği ile düzenlenen "MIPIM AR Future Project Awards" (MIPIM AR Geleceğin Projesi Ödülleri) seçici kurulu; ödüle değer gördüğü projelerin yaratıcı, güncel ve iyi mimarlık örnekleri olarak işverenin beklentilerini karşılamalarının yanı sıra, toplumsal yaşama katkı sağlamalarına, çevresel ve sosyal sorumluluk bilinci ile tasarlanmış olmalarına da dikkat ediyor. 

Paul Finch (The Architectural Review yayın yönetmeni)’in başkanlığını üstlendiği 2011 ödüllerinin Seçici Kurul’unda Roger Zogolovitch, (AZ Urban Studios), Peter Stewart (Peter Stewart Consultancy) ve Sutherland Lyall (yazar-eleştirmen) görev aldı.

Başvurular anlamında klasik bir yıl yaşandığını dile getiren Seçici Kurul Başkanı Paul Finch, bunlar arasından sıyrılan 24 nefes kesici projenin kategori ödülleri ile teşvik ödüllerini almaya hak kazandığını söyleyerek, ödül kazanan yarışmacıları tebrik etti. Finch, MIPIM Büyük Ödülü’nü kazanan projeyi ise şöyle değerlendirdi:

“2011 Büyük Ödülü’nün sahibi 'Heart of Doha', kentin desantralizasyon sorunu için tasarımsal bir çözüm sunarken, merkezin yeniden faal hale gelmesi için İslam şehirciliği ve çağdaş vernaküler mimarlıktan referans alan büyüleyici bir proje”.

EAA, 2009'daki başarısını tekrarladı

EAA-Emre Arolat Architects, 'Varyap Merkez Alışveriş ve Kültür Merkezi' ve 'Zorlu Center' projeleriyle iki ödüle birden layık görüldü. 


'Varyap Merkez Alışveriş ve Kültür Merkezi', EAA

2010 yılı sonunda Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü alarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan Emre Arolat, 2011 yılına da iki önemli uluslararası mimarlık ödülü ile başladı. EAA-Emre Arolat Architects projelerinden 'Varyap Merkez Alışveriş ve Kültür Merkezi' ile ' Perakende ve Rekreasyon Yapıları' kategorisinde; T-EAA ortaklığında projelendirilen ve halen EAA-Emre Arolat Architects liderliğinde yürütülen 'Zorlu Center' ile de 'Yeniden Canlandırma ve Master planlama' kategorisinde teşvik ödülüne layık görüldü.

Ofis; 2009 yılında da 'Tekfen Kağıthane Ofisleri' projesi ile 'Ofis Yapıları'; 'Milas Ağaoğlu Golf Oteli'yle ise 'Perakende ve Rekreasyon Yapıları' kategorisinde teşvik ödülü kazanmıştı.

Ödül töreni Mart'ta

MIPIM AR Geleceğin Projesi Ödülleri, 9 Mart 2011 akşamı Cannes, Palais Stephanie’de düzenlenecek olan törende sahiplerine takdim edilecek. Ödül programına başvuran tüm projeler, 8-11 Mart 2011 tarihlerinde Cannes’daki Palais des Festivals’de gerçekleştirilecek olan MIPIM Fuarı’nın Londra standında yer alacak Architectural Review bölümünde sergilenecek. Kategori ödülü ile teşvik ödülü kazanan projeler ise, fuarın resmi katalogunda yayımlanarak tüm MIPIM temsilcilerine dağıtılacak.

Projelerle ilgili ayrıntılı bilgi için ilerleyiniz.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/eaaya-2011-mipim-ar-future-project-awardstan-cifte-tesvik-odulu_85478.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!