Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi Proje Yarışması Sonuçlandı

Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı desteğiyle yürüttüğü 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi' kapsamında 5 yıldır düzenlenen proje yarışmasının 2012 sonuçları açıklandı. Yarışmada, Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci seçildi; 30 bin liralık ödülün sahibi oldu.

yapi.com.tr / AA

Yarışma Sonuçları

Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi Proje Yarışması Sonuçlandı Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi Proje Yarışması Sonuçlandı

p>Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile 2006 yılından bu yana yürüttüğü, mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratmayı amaçlayan Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi, her yıl düzenlenen proje yarışmalarıyla gelişmeye ve yayılmaya devam ediyor. Koç Holding'in MLMM Projesi kapsamında düzenlediği proje yarışmasında bu yıl mesleki eğitim ve istihdam köprüsünü güçlendiren en iyi okul-işletme işbirliklerine ödülleri Koç Holding'te düzenlenen basın toplantısı ile verildi.
     
MLMM Proje Yarışması'nda 30 bin liralık büyük ödülün sahibi, Türkiye'nin dört bir yanında otomotiv laboratuvarları kurulmasına öncülük eden projeleri ile Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu. Projeyle, otomotiv endüstrisinin servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu yeni teknolojileri bilen teknik insan gücünü yetiştirmek hedeflendi. Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nde kurulan Fiat Laboratuvarı'nın yakaladığı başarı ile İstanbul Bağcılar ve Kartal, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Antalya ve Bursa'da TOFAŞ ve yetkili servislerinin desteği ile 10 laboratuvar daha hazırlanarak 11 noktada eğitimin hizmetine sunuldu.
    
''Koç Topluluğu daima toplumun temel gereksinmelerine odaklandı''
    
Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, MLMM Projesi'nin hayata geçtiği günden itibaren Türkiye'de mesleki eğitim konusunda olumlu yönde bir algı değişikliği yarattığını, bu algının yıllar içerisinde öğrenciler ve işverenler açısından önemli sonuçlar doğurduğunu dile getirdi. Durak, MLMM Proje Yarışması'nın da bu sonuçların saha uygulamalarından biri olduğunu belirterek, proje yarışmasının amacının mesleki teknik eğitim veren okullar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliklerinin teşvik edilmesi ve başarılı işbirliği örneklerinin ödüllendirilmesi yoluyla mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların yaygınlaştırılması olduğunu ifade etti.
     
MLMM Projesi kapsamında yıl içerisinde pek çok sonuç odaklı çalışma yürütüldüğüne dikkati çeken Turgay Durak, MLMM Projesi Yarışması ile bireylerin kendilerini gerçekleştirebilecekleri ve işletmelerin verimliliklerinin artırılabileceği yeni bir eğitim-istihdam ilişkisi örneği oluşturulduğunu söyledi. Bu örneklerden hareketle yapılan modellemenin daha gelişmiş uygulamaları teşvik ettiği belirten Durak, ''Başlangıçta bursiyer ve okul odağında olan proje giderek kurumsal düzeyde işletme-okul işbirliklerine dönüşmüş durumda. Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi, tam da hedeflediğimiz gibi yarattığı etki alanıyla dalga dalga gelişiyor. Bu projenin temelinde yer alan okul-işletme işbirliklerinin artırılması hedefine yönelik projelerimiz büyük ilgi görüyor. Bu alanda en iyi modeli yaratan okullarımız geleceğe olan ümidimizi artırıyor. Projemiz okul-işletme odağına oturdu, hem okul hem işletme hem öğrenciler hem Türkiye kazançlı çıktı'' şeklinde konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/meslek-lisesi-memleket-meselesi-projesi-proje-yarismasi-sonuclandi_102379.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!