Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri'ni Kazananlar Belirlendi

Türk plastik sektörünün uluslararası alanda rekabetçi bir yapıya sahip olması için yeni teknolojilerin yaratılması gerektiğine inanan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından hayata geçirilen, "PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri"nin kazananları belli oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmada, ürün dalında

yapi.com.tr
PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri'ni Kazananlar Belirlendi

ürk plastik sektörünün uluslararası alanda rekabetçi bir yapıya sahip olması için yeni teknolojilerin yaratılması gerektiğine inanan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından hayata geçirilen, “PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri”nin kazananları belli oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmada, ürün dalında birinciliği Viko Elektrik kazandı.

PAGEV, bu yıl yoğun katılımın yaşandığı yarışma ile Türk plastik sanayinin tüm dallarında yenilik ve mükemmelliği yaymayı, plastik ürünlerin araştırılmasında ve geliştirilmesinde etkin rol oynayan sanayicileri, kurumları, profesyonelleri, araştırmacıları ve öğrencileri teşvik etmeyi hedefliyordu.

PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri’nde bu yıl ürün dalında birinciliği, kapasitif algılamalı elektronik anahtarlardan oluşan Novella Ürün Serisi ile Viko Elektrik kazandı.



Ürün dalında mansiyon ödülü ise çimento araçlarının mikser bölgesinde, mikserin dönme esnasında dönen tekerin koruma kapağı görevini yapan ürün tasarımıyla Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitim Bölümü Kalıpçılık öğrencisi Mesut Albayrak’ın oldu.

Araştırma dalında ise birincilik ödülü, polipropilen fiber katkısının bitümlü karışımlarının statik sünme davranışına etkisi konusundaki çalışmasıyla Yard. Doç. Dr. Serkan Tapkın’a verildi. Araştırma dalındaki mansiyon ödülünü ise yeni başlayanlar için plastik kalıpçılık adlı araştırmasıyla Erdinç Gündüz kazandı.

PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri Yarışması’nda öğrenci kategorisinde birincilik; ev, işyeri vb. yerlerde elektrik tesisatında oluşan boat deliklerini kapatmaya yarayan plastik malzemeleri ele alan projesiyle Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Kalıpçılık öğrencisi İsa Erkılıç’ın oldu.

Bu yıl yarışmada öğrenci kategorisinde iki tane de mansiyon ödülü verildi. Mansiyon ödüllerinden birini; PET ve PVC’lerin birbirinden seçimli olarak köpük flotasyonu yönetimi ile ayrılmasını amaçlayan projesiyle İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ünzile Yeniay kazandı. Diğer mansiyon ödülü ise doku mühendisliğinin uygulama alanlarında kullanılan biyo-bozunur polimerleri anlatan projesiyle Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Ayşe Tuğba Bayram’ın oldu.

PAGEV Plastik Teknoloji Ödülleri’ne başvuran çalışmalar ürün, plastik işleme teknolojisi, malzeme, yeniden işleme teknolojisi, araştırma, öğrenci projesi ve patent olmak üzere yedi farklı kategoride değerlendirildi. Yarışmaya katılan projelerin eşsizlik, yenilikçilik, tasarım, malzemelerin stratejik kullanımı, imalat ve kullanımda güvenlik, işlevsel kolaylık, geleneksel malzemelerin yerini alma, enerji tasarrufu, yeniden işlenebilirlik ve çevre dostu olma kriterlerinden en az birine sahip olması gerekiyordu.

Her dalda birinci gelen yarışmacılar, PAGEV’in de katılımı ile 2010 yılında düzenlenecek uluslararası sektörel bir fuara götürülecek ve fuarda çalışmalarını sergileyebilecek.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/pagev-plastik-teknoloji-odullerini-kazananlar-belirlendi_75083.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!