Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tek Bir 'İyi Koltuk' Tasarlamak İçin Kolları Sıvadılar

“Nesnelerin hangi malzemeden ve nasıl yapıldıkları konusunda olduğumuz kadar, görünüşü ve duyusu konusunda da yaratıcı olabilir miyiz?” sorusundan yola çıkan 'One Good Chair' Tasarım Yarışması, dünyanın her yerinden tasarımcıları, öncelikle forma odaklanan yeni bir tür eko-koltuk vizyonu yaratmaya çağırmıştı. İşte bu uluslararası yarışmanın

bustler.net
Tek Bir 'İyi Koltuk' Tasarlamak İçin Kolları Sıvadılar

Nesnelerin hangi malzemeden ve nasıl yapıldıkları konusunda olduğumuz kadar, görünüşü ve duyusu konusunda da yaratıcı olabilir miyiz?” sorusundan yola çıkan 'One Good Chair' Tasarım Yarışması, dünyanın her yerinden tasarımcıları, öncelikle forma odaklanan yeni bir tür eko-koltuk vizyonu yaratmaya çağırmıştı. İşte bu uluslararası yarışmanın sonuçları açıklandı. İki önerinin eşdeğer olarak birinciliğe layık görüldüğü yarışmada Jittasak Narknisorn’un “Posi+ive Lounge Chair” tasarımı ile Jessica Konawicz’in “Pandanus Lounge Chair” önerisi ödül kazandı. Aynı zamanda jüri tarafından finale kadar çıkarılan üç tasarım da onurlandırıldı.


Jittasak Narknisorn, “Posi+ive Lounge Chair

Yalın, temiz ve rahat bir biçim yakalamak için bir parça kağıda şekil vermekle işe başladım. Eğer bunun kolay bir yolunu bulabilirsem, tasarımın da endüstriyel sisteme rahatlıkla uyum sağlayacağını düşündüm. Tek parça eğilmiş kontrplaktan oluşan tasarım, bu parçanın üzerinde 4 tane artı şeklinde yarık oluşturulması ile şekilleniyor. Standart formu ile artık materyal çıkarmayan ürünün kontrplaktan yapılması, rahatlıkla şekil verilebilir olmasını ve böylece ergonomiye yönelik eğriselliklere olanak tanımasını sağladı.



Sandalyenin ayakları daire kesitli çelik borulardan meydana geliyor. Bu ayaklar yukarıya doğru uzanırken konfor sağlayan kolluklar halini alıyor. İki arka bacağın yönelimi ve konumu, sandalyeler üst üste dizildiklerinde oturak kısmındaki iki yarıktan rahatça geçirilebilmelerine dikkat edilerek belirlendi.



Sandalyenin minderi yün dokulu bir kumaşla kaplı. Sandalye ile aynı şekilde (kare ve kesik artı şekilli) olan minder de yine minimum artık malzeme çıkarıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/tek-bir-iyi-koltuk-tasarlamak-icin-kollari-sivadilar_63221.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!