Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zorlu Center Projesine Dubai'den Uluslararası Ödül

“Dubai Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Gelişim Fuarı” kapsamında düzenlenen 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards, 6 Ekim akşamı Grand Hyatt Dubai’de düzenlenen ve 700 davetlinin katıldığı törende sahiplerini buldu. Zorlu Gayrimenkul'ün Karayolları arazisine yaptıracağı Zorlu Center projesi jüri özel ödülü kategorisinde

yapi.com.tr
Zorlu Center Projesine Dubai'den Uluslararası Ödül

Zorlu Gayrimenkul’ün Karayolları arazisine yaptıracağı Zorlu Center projesi, dünyanın en prestijli mimarlık ödülleri arasında sayılan 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında 350 proje arasından birinci oldu. Proje, jüri özel ödülü kategorisinde ‘masterplanning’ dalında ödül almaya hak kazandı. “Dubai Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Gelişim Fuarı” kapsamında düzenlenen yarışmanın ödülleri, 6 Ekim akşamı Grand Hyatt Dubai’de düzenlenen ve 700 davetlinin katıldığı törende sahiplerini buldu.

Ortadoğu, Afrika, Güney Amerika, Güney ve Doğu Asya’da gerçekleştirilmiş veya projelendirilmiş mimarlık ve tasarım ürünlerinde mükemmelliği teşvik etme gayesini taşıyan Cityscape Dubai Architectural Awards, aynı zamanda gayrimenkul endüstrisi profesyonellerini, proje ve gelişimleri ile mimarları tanıtmayı amaçlıyor.

Yaklaşık 350 proje arasından final listesine çıkmayı başaran projeler arasında Zorlu Gayrimenkul’ün eski Karayolları arazisi üzerine Emre Arolat-Murat Tabanlıoğlu’nun yapacağı Zorlu Center projesi dışında Tabanlıoğlu Mimarlık'a ait iki proje daha bulunuyor. Murat ve Melkan Gürsel Tabanloğlu, Levent Loft ve Doğan Media Center projeleri ile iki kategoride daha ödül almaya hak kazandılar. Aynı zamanda DSA Architects International imzalı Bodrum'da konumlanan Xanadu Island Resort da rekreasyon kategorisinde ödüle layık görüldü.



5 yıldır verilen ödüllerin gala gecesinde ödülünü Cityscape Exhibition Director Frederique Meaurell’in elinden alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Center projesinin bu prestijli ödülü almasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “İstanbul’a kazandırmak istediğimiz ‘kendisinden 50 yıl söz ettirecek anıtsal yapı’ gerçekleştirme hayalimizi aldığımız bu ödül daha da pekiştirdi. Dünya mimarlarının da hayranlığını kazanan bu muhteşem projeyi bize kazandırdıkları için Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu’na bir kez daha teşekkür eder, kendilerini tebrik ederim.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/zorlu-center-projesine-dubaiden-uluslararasi-odul_64040.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!