Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zorlu Center Projesine Dubai'den Uluslararası Ödül

“Dubai Cityscape Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Gelişim Fuarı” kapsamında düzenlenen 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards, 6 Ekim akşamı Grand Hyatt Dubai’de düzenlenen ve 700 davetlinin katıldığı törende sahiplerini buldu. Zorlu Gayrimenkul'ün Karayolları arazisine yaptıracağı Zorlu Center projesi jüri özel ödülü kategorisinde

yapi.com.tr
Zorlu Center Projesine Dubai'den Uluslararası Ödül

br > 5 değişik fonksiyonu bir arada bulunduruyor

Emre Arolat ve Murat Tabanlıoğlu’nun yeni bir kent merkezi ve özgün bir park yaratmayı hedefleyen projesi, İstanbul’un kamusal mekan kurgusuna yeni bir halka olarak eklemlenmeyi hedefliyor. Zengin yarı açık alanlarla bildik alışveriş merkezlerinin yapısal ve sosyal normlarını kırıyor ve özgün bir kent meydanı tarifi getiriyor. İstanbul’un kültürel hayatına önemli bir katkı koyması hedeflenen büyük ölçekli bir konser salonu, projenin önemli parçalarından birine dönüşüyor.



‘2010 Avrupa Kültür Başkenti’ çalışmalarına yetiştirilmesi planlanan Zorlu Center projesinde sosyal ve kültürel çalışmalar ön plana çıkıyor. Proje, konferans salonları, konser salonu, müze ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıları kapsamasının yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye’de ilk kez beş değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan ‘karma kullanım’ özelliğiyle gayrimenkul sektöründe ‘trendsetter’ olmaya da aday. Yapımına zemin ıslahı ile başlanan projede, 2010’da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezi, 2011 yılında ise otel, iş merkezi ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanması planlanıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/zorlu-center-projesine-dubaiden-uluslararasi-odul_64040.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!