Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şehir İçindeki İnşaatlarda Dinamit Kullanılır mı?

Son dönemlerde, dinamit kullanarak inşaat temeli atma işlemleri hız kazandı. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte, kimi binaların yıkımı için kullanılan patlayıcılar , "Şehir içinde kullanılır mı?" sorusunu akıllara getirdi.

yapi.com.tr
Şehir İçindeki İnşaatlarda Dinamit Kullanılır mı?

Kısıklı Caddesi’nde helikopter pistinin karşısında bulunan bir inşaatın temel kazısında patlama meydana geldi. Patlamanın kazı sırasında kullanılan bir dinamitten kaynaklandığı bildirildi. Patlamada bir işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

DHA'nın haberine göre, olay ile ilgili emniyetin araştırmaları sürerken, uzmanlar, kent içi inşaat çalışmalarında patlayıcı kullanımının kuralsız, kontrolsuz yapılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Başıboş kullanım sorunu

Patlayıcı Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, inşaat çalışmalarında patlayıcı madde kullanımının kuralsız yapılmaması gerektiğine işaret etti.  Özellikle bir çok metro inşaatında patlayıcı madde kullanıldığına işaret eden Kahriman “Usulüne uygun kullanıldığında hiçbir sorun olmuyor.  Teknolojik kullanımı söz konusu. Sahada 100-150 kadar patlayıcı mühendisi var. Ancak, başıboş ve kuralsız kullanımda sorun oluşur. Kontrollü yapılması gerekir. Kuralına uygun yapıldığında sorun çıkmıyor” dedi.

Kent merkezinde yapılmamalı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Başkanı Cemal Gökçe, kent merkezlerinde dinamitle patlama yapılmasına karşı olduğunu söyledi. Gökçe, dinamitle patlama yapılsa bile bunun dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Cemal Gökçe, “ Kent merkezlerinde dinamitle patlatılarak çalışmalar yapılmamalı. Yapılsa da, çevreyi sarsmayacak şekilde olması lazım. Bu kent sahipsiz bir kent. Çok ciddi sonuçlar doğurucak. Dinamitle yapılan kazı işlemleri bölgede bulunan yıkılmayacak olan yapılara da zarar veriyor. Son derece ilkel bir yöntem. İnşaat firmaları avantajlarına yönelik olarak dinamitle patlatma yöntemini sürdürüyor” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-icindeki-insaatlarda-dinamit-kullanilir-mi_114892.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!