Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Yapı Sektöründe Kültürel Bir Fikirdaşlık Oluşturmak İstiyoruz"

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) organizasyonuyla düzenlenen ve İNDER üyesi müteahhitlik firmalarının satın alma yöneticileri ile yapı sektörü profesyonellerini aynı platformda bir araya getiren 30DA30 İkili İş Görüşmeleri etkinliği, YEM’de gerçekleştirildi.

yapi.com.tr / Mesut Tufan, Merve Akı
"Yapı Sektöründe Kültürel Bir Fikirdaşlık Oluşturmak İstiyoruz"

p>İNDER üyesi müteahhitlik firmaları ile yapı sektörü profesyonellerini eşit sürede yüz yüze görüşmeler yapması için bir araya getiren organizasyonda, müteahhitlik firmalarının projeleri ile yapı malzemesi üreticilerinin hizmetleri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İNDER Genel Sekreteri Abdullah Baysal: Artık tedarikçi mantığı değişiyor

“Eskiden çantasını, ürününü eline alan dolaşıyordu; ama artık tedarikçi mantığı değişiyor. Biz bunun kurumsallaşmasını istiyoruz ve bu doğrultuda adımlar atıyoruz” diyen İNDER Genel Sekreteri Abdullah Baysal, bu adımlardan birinin de üretici firmalarla yapı müteahhitlerini bir araya getirmek olduğunu söyledi. www.yapi.com.tr’nin organizasyon hakkındaki sorularını yanıtlayan Baysal, tedarik sisteminin kurumsal bir yapıya kavuşmasından hem Türkiye’nin, hem üreticilerin, hem de müteahhitlik firmalarının karlı çıkacağını kaydetti.

AbdullahAbdullah BaysalPazarlama aşamasında sunulan ürünle, uygulama için gönderilen ürünlerin birbirinden çok farklı olabildiğini; fiyatların değişebildiğini ifade eden Baysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siz güven üzerine bir ilişki kuruyorsunuz; ama güveninizden dolayı aynı ürünü daha pahalı alıyorsunuz. Biz İNDER olarak, bir fiyat istikrarı olmasını istiyoruz, kimse fırsatçılık yapmasın; ki yapı müteahhitleri olarak yerli malı kullanalım, yerli üretimi özendirelim”.

Baysal, bu çerçevede başarılı bir etkinlik gerçekleştiğini belirtti ve sonraki aşamalarda bu toplantıları daha bilimsel, akademik bir temel üzerine oturtmak istediklerini bildirdi. Hedeflerini ‘yapı sektöründe kültürel bir fikirdaşlık oluşturmak’ olarak özetleyen Baysal, “29 Eylül’de aynı aktiviteyi Sapanca’da tekrar etmek istiyoruz; o aktiviteye 150 yapı müteahhidi ve taşeron katılacak, üretici firma sayısı büyük olasılıkla 30’u geçmeyecek” diyerek söz konusu organizasyonun devamının geleceğini işaret etti.

Katılımcılar ne dedi?

Anıl Güzel / Akşan Yapı Yurtdışı Projeler Koordinatörü

Kendi merkez ofisinizde bu görüşmeleri yapmanız, ciddi zaman ve işgücü kaybına neden oluyor. Bence bu organizasyonun en güzel tarafı, hızlı bir şekilde sonuçlanması. Ayrıca bir katılımcı portföyünün oluşturulmuş olması da önemli. Türkiye müteahhitlik sektörü çok ciddi projelere imza atarken, arkasındaki güçlü tedarikçilerin bunda payı büyüktü; bu anlamda faydalı bir buluşma oldu. Sektörün toplu biçimde bir arada olduğu fuar gibi organizasyonlarda bu tür ilişkileri oluşturmak zor olabiliyor. Çünkü örneğin evinin banyosunu yenilemek isteyen de oraya geliyor. Bu nedenle o karmaşa içinde tedarikçi firmaların frekansı yakalaması, sizin ne istediğinizi anlaması ve size ne sunabileceğini kurgulaması zor olabiliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-sektorunde-kulturel-bir-fikirdaslik-olusturmak-istiyoruz_100748.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!