Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks: "Yeşil Enerji"

Ulaşım, tasarım, gelecek, finans, network ve enerji konularına odaklanan ve her ayın son Salı akşamı gerçekleştirilen “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN – Green Drinks Buluşmaları”nın 29 Mart 2011’deki altıncı ve son toplantısının konusu “Yeşil Enerji” olacak. Etkinlikte, “Yenilenebilir Enerji Kanunu”nun sektöre etkileri ve temiz enerji kullanımı tartışmaya

yapi.com.tr

Buluşmalar

EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks: "Yeşil Enerji"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 29 Mart 2011 17:00
BİTİŞ TARİHİ: 29 Mart 2011 20:30
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya - İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

laşım, tasarım, gelecek, finans, network ve enerji konularına odaklanan ve her ayın son Salı akşamı gerçekleştirilen “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN – Green Drinks Buluşmaları”nın 29 Mart 2011’deki altıncı ve son toplantısının konusu “Yeşil Enerji” olacak. Etkinlikte, “Yenilenebilir Enerji Kanunu”nun sektöre etkileri ve temiz enerji kullanımı tartışmaya açılacak.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 2005 yılından bu yana mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularında başarıyla sürdürdüğü çalışmalara eklenen en son etkinlik “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN” buluşmaları ile, 2011 yılı Nisan ayına kadar gezegenin tükenen kaynakları karşısında üretilen çözümlere yönelik tartışmalara ev sahipliği yapıyor.

27 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece’de, YAPI FUARI / TURKEYBUILD İSTANBUL ile beraber düzenlenecek EKODÜNYA Fuarı ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN” toplantılarına, “Green Drinks” adı altında dünyada çeşitli şehirlerde aynı formatta yapılan etkinlik eşlik ediyor.

Sürdürülebilirlik konusunda farklı alanlardaki duyarlı toplulukları buluşturan ve başarı hikâyeleri ile yeşil iş modellerinin tartışıldığı bir platform oluşturan “EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN - Green Drinks Buluşmaları”, Ekim 2010’dan Nisan 2011’e dek her ay farklı bir tema altında düzenlendi. Buluşmaların sonuncusu ise “Yeşil Enerji” başlığını taşıyacak.

29 Mart 2011’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilecek toplantıda, çok uzun süredir beklenen “Yenilenebilir Enerji Kanunu”nun yasallaşmasının ve 500kW altındaki temiz enerji sistemlerinin lisans gerektirmeden serbest kullanımı ile ilgili yönetmeliğin yayınlanmasının ardından sektörde beklenen gelişmeler tartışılacak.

Düzenlenecek “Temiz Enerji” konulu açık oturumun katılımcılarından Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği – GENSED Başkanı Ateş Uğurel güneş enerjisi, AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü Alper Kalaycı rüzgar enerjisi ve TÜGİAD Enerji Komisyonu ve Biyogaz Derneği Başkanı Ufuk Ünal biyogaz ve biyokütle konularındaki deneyimlerini aktaracaklar. Oturumda konuşma yapacak bir başka isim olan İhtisas Enerji Genel Müdürü ve TÜGİAD Enerji Komisyonu Üyesi Kerim Ertan ise, jeotermal enerji hakkındaki tecrübelerini paylaşacak.

Toplantıda, güneş enerjisi alanında yaptığı çalışmalardan ötürü “Euro Solar Türkiye” Ödülü’ne layık görülen, fizik alanındaki çalışmaları ile de Fizik Derneği tarafından “2010 Fizik Onur Ödülü”nün sahibi ilan edilen Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve Enerji ve AR-GE alanlarından sorumlu Genel Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Şener Oktik de söz alacak. “Güneş enerjisinden fotovoltaik elektrik enerjisi üretmede ezber bozmak” üzerine konuşacak olan Oktik, fotovoltaik yolla elektrik enerji üretiminin binalara entegrasyonu ile çatılardaki yaygın üretim ağından söz edecek ve akıllı şebeklerle, söz konusu üretim yönetiminin yenilebilir enerji alanındaki son eğilim olarak hızla büyüdüğüne dikkate çekecek.

Etkinliğin son konuşmacısı ise, uzun yıllardır çevre, ekonomi ve enerji üzerine yazılar yazan, gazeteciliğe ara verdiği birkaç yıl boyunca, enerji ve çevre konularında birçok STK ve özel şirkete de danışmanlık yapmış ve özellikle yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve iklim değişikliği konuları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Özgür Gürbüz olacak. Konuşmacı, yeşil enerjiyle nasıl ilgilenmeye başladığını, Türkiye'de yeni olarak algılanan bu alandaki yaşadıklarını samimi bir piyasa-pazar yorumuyla dinleyicilere aktaracak. Gürbüz, “İklim değişikliği / Kyoto yenilenebilir enerjiye karşı mı?”, “Yenilenebilir enerjiye teşvik mi veriliyor yoksa serbest piyasanın onuru mu kurtarılıyor?” gibi sorula yanıtlar ararken, “yenilenebilir enerji ve istihdam”, başlıklarını tartışmaya açacak.

Toplantı, katılımcılarının da konuya katkıda bulunabileceği, sorular yöneltecekleri, fikirlerini paylaşabilecekleri bir formatta gerçekleşecek.

Toplantıya katılım için lütfen tıklayınız.


EKODÜNYA YAKLAŞIRKEN- Green Drinks: “ Yeşil Enerji”

17:00 – 18:30
Temiz Enerji Açık Oturumu
Ateş Uğurel – Güneş | Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Der.-.GENSED Başkanı
Alper Kalaycı – Rüzgar | AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü
Ufuk Ünal – Biyogaz/Biyokütle | TÜGİAD Enerji Kom. Bşk. & Biyogaz Der. Bşk.
Kerim Ertan – Jeotermal | İhtisas Enerji Genel Müdürü, TÜGİAD Enerji Kom. Üyesi

18.30 - 19.00 Kahve Arası

19.00 - 19.40
Yeşil Enerji
Prof. Dr. Şener Oktik | Arıkanlı Holding, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı, Genel Koordinatör Yrd.
Özgür Gürbüz | Gazeteci-Yazar

19.40 - 20.30 Green Drinks İstanbul

Toplantının konuşmacıları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen ilerleyiniz.   >>>>>>>>

Ateş Uğurel | Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği - GENSED Başkanı

Ateş Uğurel, Boğaziçi Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği lisans programını ve Çevre Bilimleri yüksek lisans programını bitirdi. 16 yılı aşkın süredir güneş elektriği odaklı temiz enerji uygulamaları yapan Uğurel Türkiye'de, aralarında Toyota, Tesco, Turkcell, Hyundai ve Vodafone gibi uluslararası şirketlerin de bulunduğu yüzlerce kurum için güneş enerjisi uygulaması gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük temiz enerji tartışma grubu olan “alternatif-enerji”nin de kurucusu ve moderatörü olan Uğurel, Türkiye'nin ilk güneş enerjisi sivil toplum örgütü olan Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği’nin (GENSED) başkanlığını üstleniyor. Birçok dergi ve gazetede konu ile ilgili yazılar yazıyor.

CleanGlobe şirketinin kurucu ortağı olan Ateş Uğurel, aynı zamanda yine kurucusu olduğu TemizDünya Ekolojik Çözümler Platformu ile de ekoloji ve enerji temalı sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.
www.gensed.org


Alper Kalaycı | AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü

1973 yılında Ankara'da doğan Alper Kalaycı; ilk, orta ve lise eğitimini Bolu'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra 1998 – 2001 yılları arasında İzmir’de Genba Makine Ltd. Şti. firmasında proje müdürlüğü görevini yürüttü. Burada rüzgar ölçüm istasyonları tasarımı, imalatı ve montajı ile büyük ölçekli rüzgar türbinleri montajı ve bakımı, küçük ölçekli rüzgar türbinleri imalatı ve montajı konularında çalıştı. 2001 yılı Aralık ayı itibariyle, Türkiye'nin ilk rüzgar türbini kanadı üretimi yapan firması olan ve yarattığı 420 kişilik direkt istihdam ile yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye’deki en büyük firması unvanını taşıyan AERO Rüzgar Endüstrisi A.Ş. firmasında çalışmaya başlayan Kalaycı, 2003 yılında fabrika müdürlüğü görevini üstlendi. Kalaycı, 2011 yılı başı itibari ile de görevine genel müdür olarak devam ediyor.
www.demirerholding.com/aero/aero.html


Ufuk Ünal | TÜGİAD Enerji Kom. Bşk. & Biyogaz Der. Bşk.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi mezunu olan Ufuk Ünal’ın, F – 16 Fighting Falcon tek motorlu jet savaş uçağı ve CASA CN – 235 hafif nakliye uçağının klima sistem üretiminde 7 yıllık havacılık teknolojisi deneyimi bulunuyor. Profesyonel çalışmaları yaygın olarak yeni enerji ve teknoloji yatırımları üzerine olan Ünal, Türkiye Genç İş Adamları Derneği [TÜGİAD] Enerji Komisyonu başkanlığı ile Biyogaz Yatırımları Geliştirme Derneği [BİYOGAZDER] başkanlığını sürdürüyor. Ünal, aynı zamanda Eurogaz Ekipman ve Danışmanlık A.Ş. şirketinin yönetim kurulu üyesi.
www.tugiad.org.tr | www.biyogazder.org


Kerim Ertan | İhtisas Enerji Genel Müdürü, TÜGİAD Enerji Kom. Üyesi

1969 Ankara doğumlu Kerim Ertan, ilk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden lisans diplomasını 1990 yılında aldıktan sonra, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama konusunda Michigan State University'de MBA yaptı. Ertan, bu dönemde üniversite bünyesinde bulunan Center for International Business Education and Research (CIBER) merkezinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. MBA programını tamamladıktan sonra yazılım sektöründe faaliyet gösteren Group Infotech'de yöneticilik yaptı. 1995 yılında Türkiye'ye dönen Ertan, önce bilişim firmaları olan Domi ve İmago'da çalıştı ve ardından MESA İmalat San. A.Ş.'nin pazarlama bölümüne katılarak, MESA İmalat Malezya firmasının kurulmasında rol aldı. 2 sene boyunca MESA İmalat Malezya ofisinin başında bulunduktan sonra 1998 yılında Türkiye'ye döndü ve bir İspanyol yatırımı olan Ormazabal Elektromekanik San. A.Ş.'nin kurulmasında görev aldı. 2007 yılı sonuna kadar Ormazabal Elektromekanik San. A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı ve Gruppo Ormazabal Orta Doğu Bölge Müdürlüğü gibi çeşitli görevler aldıktan sonra 2008 yılında Siemens A.Ş.'ye katıldı. 2008 yılı sonunda Türkerler İnşaat A.Ş.'de Enerji Koordinatörü olarak çalışmaya başlayan Ertan, 2009 Ekim ayından bu yana jeotermal konusunda yatırımcı olarak faaliyet gösteren İhtisas Jeotermal A.Ş. ve ARE Enerji A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su olarak enerji sektöründeki faaliyetlerini sürdürüyor. Ertan, diğer dernek üyeliklerinin yanı sıra, TÜGİAD Enerji Komisyonu üyesi, Geothermal Resources Council üyesi ve Elektromekanik Sanayiciler Derneği eski üyesi.
www.ihtisasenerji.com


Prof. Dr. Şener Oktik | Arıkanlı Holding, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı, Genel Koordinatör Yrd.

Prof. Dr. Şener Oktik 1955 yılında Nevşehir’de (Uçhisar) doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nden 1976 yılında “Fizikçi” ve 1977 yılında “Fizik Yüksek Mühendisi” diplomalarını aldı. 1982 yılında İngiltere’de Durham Üniversitesi Uygulamalı Fizik ve Elektronik alanında Doktor ve 1986 yılında Katıhal Fiziği Anabilim Dalında Doçent unvanını aldı.

Prof. Oktik, 1986 – 1995 yılları arasında endüstride, İngiltere Imperial Chemical Incorporation (ICI) firmasında, British Petroleum (BP) Araştırma Laboratuarları içerisine, BP Solar firması adına “Uzman Bilim Adamı” (Senior Scientist) olarak ve Durham Üniversitesi (İngiltere), Lecce Üniversitesi (İtalya), Stuttgart Üniversitesi (Almanya) gibi akademik kurumlarda görev yaptı.

1995 yılında bir fizik bölümü kurmak üzere Muğla Üniversitesi’ne katılan Prof. Oktik, fizik bölümü yanında 1996 yılında “Muğla Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Araştırma Merkezi”ni kurarak üniversiteyi bu alanda mükemmeliyet bir merkez haline getirmeye çalıştı. Muğla Üniversitesi’nde 2002 – 2010 yılları arasında üçüncü ve dördüncü dönem rektörlük ve onun öncesinde de 1998 – 2002 yılları arasında rektör yardımcılığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Oktik, rektörlük görevi sırasında fakültelerdeki geçiş dönemlerinde, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekillikleri görevlerinde bulundu. 1999 – 2010 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul üyeliğinde bulunan Oktik, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Bilim Teknoloji (25) ve Eğitim Kültür (26) fasılları görüşmelerini yürüten delegasyonda Türk yükseköğretimini temsil eden grupta görev aldı. AB’ye katılım süreci içerisinde 2006 yılında başlayan “Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi” çalışmalarında komisyon üyeliği de yapan Oktik, Türkiye’deki çalışmaların değerlendirilmesi sonucu 2007 yılında, Avrupa Konseyi ülkelerinden yalnızca sekiz ülkenin temsil edildiği “Yeterlilikler Çerçevesi Koordinasyon Çalışma Grubu”na üye seçildi. Prof. Dr. Oktik, Avrupa Birliği Fotovoltaik Teknoloji Platformu’nda, Avrupa Fizik Birliği Enerji Grubu’nda, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Fotovoltaik Güç Sistemleri (PVPS) Programı’nda halen ülkemizi temsil ediyor.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyesi olarak 2003 - 2005 yılları arasında görev yapan Oktik’in görev ve üyelikleri şöyle sıralanıyor: Avrupa Fotovoltaik Güneş Enerjisi Konferansı Komite Üyeliği, Academia Mediterranea Vakfı Başkanlığı, Türkiye Temiz Enerji Vakfı Genel Kurul Üyeliği, Enerji Teknolojileri Politikası Çalışma Grubu üyeliği, Türkiye Enerji Şurası Temiz Enerji Alt Komisyonu üyeliği, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Danışma Kurulu üyeliği, Türkiye Fotovoltaik Teknoloji Platformu Danışma Kurulu Başkanlığı ve Yürütme Kurulu üyeliği, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi GENSED Üyeliği, TUBİTAK Teknoloji İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı’nda Temiz Enerji Uygulamaları konusunda hakemlik, Ulusal Inovasyon Girisimi Grubu üyeliği ve Ulusal Ar-Ge Yenilik Stratejileri, Enerji Alanı Çalışma Grubu Üyeliği.

Prof: Dr. Şener Oktik, lisans ve lisansüstü eğitim, öğretim ve araştırmalarını aktif olarak sürdürmekte olup, sayıları yüzü aşan ulusal ve uluslararası makalenin, iki adet uluslararası patentin sahibidir. Oktik aynı zamanda, güneş enerjisi alanında yaptığı çalışmalardan ötürü “EuroSolar Türkiye” ve fizik alanındaki çalışmaları nedeniyle Fizik Derneği tarafından “2010 Fizik Onur Ödülü”ne layık görüldü. Ocak 2011 den bu yana ise Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı ve holdingde enerji ve Ar-Ge alanlarından sorumlu Genel Koordinatör Yardımcılığı görevlerini yürütüyor.
www.arikanliholding.com


Özgür Gürbüz | Gazeteci / Yazar

Uzun yıllardır çevre, ekonomi ve enerji üzerine yazılar yazan Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Özgür Gürbüz, 2004-2005 yılları arasında Greenpeace Akdeniz Ofisi'nde Enerji Kampanyası'nı yürüttü. Oxford Brookes Üniversitesi’nde bilgisayar, Marmara Üniversitesi'nde de Üretim Yönetimi ve Pazarlama üzerine yüksek lisans yapan Gürbüz’ün çalıştığı medya kuruluşları arasında Milliyet, Yon Radyo, Yeni Yüzyıl, Liberal Bakış, Yeni Aktüel, Global Enerji, Referans, Haberturk ve Çin Uluslararası Radyosu sayılabilir. Gürbüz gazeteciliğe ara verdiği birkaç yıl boyunca, enerji ve çevre konularında birçok STK ve özel şirkete de danışmanlık yaptı. Özellikle yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve iklim değişikliği konuları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Özgür Gürbüz’ün ilk kitabı Enerji ve İnekler Ekim 2007 tarihinde yayımlandı.
http://ozgurgurbuz.blogspot.com

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ekodunya-yaklasirken---green-drinks-yesil-enerji_86191.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!