Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı 2015

İSKİD, dördüncüsünü gerçekleştireceği ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’ ile nefes alan binalar için bütünleşik tasarımın önemini vurgulayacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı 2015
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 13 Ekim 2015
YER: Ankara Marriot Hotel
ŞEHİR: Ankara
DÜZENLEYEN:

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD)

WEB ADRESİ:

http://www.iskid.org.tr/

+ Ajandama Ekle

101 üyesinin desteği ile çalışmalarını sürdüren İSKİD’in gerçekleştireceği konferans, 200’den fazla mimar ve müteahhit firmanın yanı sıra sektörün önde gelenlerini bir araya getirecek. Nefes alan binalar için bütünleşik tasarımın öneminin vurgulanacağı ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nda doğru projelendirme, uygulama, cihaz tedariki ve doğru işletme ile hasta binaların önlenme yolları katılımcılarla paylaşılacak.

Bütünleşik tasarım, enerji verimliliği, nefes alan binalar, iç hava kalitesi ve ısıl konforun gündem maddelerini oluşturduğu konferansta, özellikle mimar ve mekanik projecilerin, projenin en başından bitimine kadar uyum içinde çalışmasının önemine değinilecek. Aynı zamanda sektör sorunlarının da masaya yatırılacağı ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın bir diğer önemli konusu ise doğru projelendirmelerle sağlanacak enerji tasarrufunun ülke genelinde yansımaları olacak.

Sektör sorunları masaya yatırılacak

İstanbul ve İzmir’in ardından Ankara’da gerçekleştirilecek konferansla başta insan sağlığı olmak üzere yaşam kalitesini yükseltecek nefes alan binaların, konforla birlikte Türkiye’ye birçok alanda katkı sağlayacağını belirten İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Savcı, “Ana konumuz; bütünleşik tasarım yani sürdürülebilir tasarım yapma pratiğidir. Hasta binaları önlemek için sadece doğru cihaz üretmek yetmiyor, tasarımdan imalata, üretimden uygulamaya ve işletmeye kadar olan süreçte sürdürülebilir bir yaklaşım sergilenmesi gerekiyor. Türkiye’de sürdürülebilirlik kavramı ‘yeşil bina’larla özdeşleşmiş. Ancak nasıl mimar ve mekanik projecilerin; çevreye duyarlı, enerji verimli ve konforlu binalar için projenin en başından bitimine kadar uyum içinde çalışması gerekiyorsa, yapı hayata geçtikten sonra da bunu uzun yıllar aynı şekilde sürdürmeleri ve planlamaları önemli. Bu hem daha yaşanabilir şehirler hem de daha yaşanabilir yapılar için gerekli olan bir olgu” dedi.

CemCem Savcı

“Doğru projelerle %30 tasarruf ederiz”

Konferansta ‘hasta bina’ kavramını da masaya yatıracaklarını dile getiren Savcı, hasta bina sendromunun önüne geçilmesi için doğru projelendirme örnekleri, uygulama, doğru cihaz tedarikleri gibi önemli gündem maddelerine de değineceklerini söyledi. Cem Savcı, sözlerine şunları ekledi:

“Doğru projelendirme olmadığında insanlar, yaşamak için gerekli taze havayı elde etmek için cam açıyor. Bu da enerjinin dışarı kaçmasına neden oluyor. Türkiye’nin 2014 yılındaki toplam elektrik tüketimi 255 milyar kWh olurken, 1 kWh’lik elektriğin faturaya yansıması ise 0.40 TL. Bu da toplamda 100 milyar TL’lik bir bedele denk geliyor. Bunun yüzde 40’ı olan 26 milyar TL’lik kısmı sadece binalarda kullanılıyor. Bireysel iklimlendirme cihaz kullanımından kaynaklanan enerji ihtiyacının ise söz konusu bedelin yüzde 65’lik oranını oluşturduğu tahmin ediliyor. Konferansta, doğru uygulanan sistem ve cihaz seçimleri ile binalarda kullanılan enerjide yüzde 30’a kadar tasarruf yapılabilecek.”


PROGRAM:

14:30 – 15:00  Kayıt ve İkram

15:00 – 15:10  Açılış Konuşması
Metin Uca – Moderatör

15:10 – 15:15  Hoşgeldiniz Konuşması
Cem Savcı – İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı

15:10 – 15:15  İSKİD İç Hava Kalitesi Sunumu
Volkan Arslan – İSKİD Merkezi İklimlendirme Komisyonu (MİSK) Başkanı

15:30 – 17:00  Nefes Alan Mekanlar İçin Mimari Tasarımda İklimlendirme 1.Oturum
Bahri Türkmen – Bahri Türkmen Mühendislik Müşavirlik Ltd. Şti.
Aytek İtez – Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı
Esra Turan Tombak – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji Verimliliği Daire Başkanlığı Şube Müdürü

17:00 – 17:15  Kahve Arası

17:15 – 18:45  Nefes Alan Mekanlar İçin Mimari Tasarımda İklimlendirme 2.Oturum
Ali Osman Öztürk – A Tasarım Mimarlık Kurucusu
Ömer Öksüz – YDA İnşaat Genel Müdür Yardımcısı
Seda Temizer Yöntem – Mert Ayaroğlu  Ekodenge Çevre, Mühendislik ve Danışmanlık, Sürdürülebilir Çevre Uzmanı

18:45 – 20:30  Kokteyl Prolonje

Kayıt için tıklayınız.

ETİKETLER: İSKİD
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/mimari-tasarimda-iklimlendirme-konferansi-2015_135190.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!