Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

SHC 2015 Türkiye'de Yapılıyor

Güneşle ısıtma ve soğutma teknolojileri konusunda dünya genelinde tüm paydaşların katıldığı bir platform oluşturmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Güneşle Isıtma ve Soğutma Konferansı ve Sergisi’nin (SHC) dördüncüsü GÜNDER'in girişimleri ile İstanbul'da yapılacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

SHC 2015 Türkiye'de Yapılıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 2 Aralık 2015
BİTİŞ TARİHİ: 4 Aralık 2015
YER: WOW Istanbul Convention Center, Yeşilköy Mahallesi, Ataturk Cad. No: 15-17-19, Bakırköy
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) ev sahipliğinde, Uluslararası Enerji Ajansı Güneş Enerjisiyle Isıtma ve Soğutma Programı (IEA-SHC), Avrupa Güneş Isıl Sanayi Federasyonu (ESTIF) organizasyonuyla

WEB ADRESİ:

www.shc2015.org

+ Ajandama Ekle

Uluslararası Enerji Ajansı Güneş Enerjisiyle Isıtma ve Soğutma Programı (IEA-SHC) ve Avrupa Güneş Isıl Sanayi Federasyonu (ESTIF) ortaklığında ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) evsahipliğinde düzenlenen SHC 2015 Konferansı, sektörde güneş enerjisi kullanan şirketleri ve önde gelen araştırmacıları bir araya getirecek. 300’ü aşkın ziyaretçinin katılımı ile gerçekleşmesi beklenen konferansta, uluslararası sektör liderleri rekabetçilik, yeni piyasa ve ürünler, gelecekteki eğilimler gibi çeşitli konuları ele alacaklar.

Sektörün tüm paydaşları katılacak

PSE AG firmasının organizasyonluğunda yapılacak olan SHC 2015'in, sektörde yapılacak politika ve pazar odaklı çalışmalarda yol gösterici olması amaçlanıyor. Sanayiciden üniversite öğrencisine, sektörün tüm paydaşlarının bir arada olacağı konferansta, yeni fikirler, yeni kavramlar ve yeni teknolojiler de tartışılacak.

"Türkiye Avrupa’nın en büyük termal güneş enerjisi pazarı"

SHC 2015 Konferans Başkanı Daniel Mugnier, güneş enerjisiyle ısıtma ve soğutma sektörüyle ilgili uluslararası bir konferansın Türkiye’de düzenlenmesinin, sektörün bu ülkede gelişiminin doğal bir sonucu olduğunu söyledi. Güneş enerjisiyle ısıtma ve soğutma teknolojilerinin, enerji güvenliği ve ekonomik gelişme açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Mugnier, sözlerini şöyle sürüdürdü:

"Dünya genelinde kentleşmenin artması ve konfora olan talebin yükselmesiyle beraber, enerji ihtiyacı da artmaya devam edecektir. Güneş enerjisiyle ısıtma ve soğutma sektörünün geleceği parlak gözüküyor ve Türkiye güzel bir örnek. Ülke yıllar boyunca nüfus ve gayri safi yurtiçi hâsıla artışına paralel olarak enerji sektörünün tüm bölümlerinde giderek artan bir taleple karşılaştı. Türkiye, güvenilir olmasının yanısıra düşük karbon salımı ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir gelecek sağlayan bir enerji kaynağı elde etmeye yönelik bütünleşik bir enerji politikası geliştiriyor. Enerji sektörünün geliştirilmesiyle, aynı zamanda istihdam ve ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi planlıyor. Türkiye coğrafi olarak 'güneş bandı' olarak isimlendirilen bir bölgede yer aldığından dolayı, güneş enerjisi ülkenin yenilenebilir enerji planlarında önemli bir yere sahip. Ve an itibarıyla Türkiye, Avrupa’nın en büyük güneş ısıl enerjisi pazarı".

"Sektör, küresel olarak zor bir dönemden geçiyor"

"Şu anda sektörde zor bir dönem geçiriyoruz. Bu zorluklar bölgesel değil, küresel" diyen ESTIF Genel Sekreteri ve SHC 2015 Sektör Başkanı Pedro Dias ise konferans ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

“Dünyanın farklı bölgelerindeki piyasalarda yer alanlarla paylaşacak ve tartışacak çok şey var. Bu tartışma, SHC 2015’te yapılacak ve farklı rakiplerle farklı piyasalarda yeni rekabet yolları bulmamıza yardımcı olacak. Konferansta en son teknolojik gelişmeler, güneş enerjisi teknolojilerinin kentsel çevrelere ve enerji sistemlerine entegre edilmesi, güneş enerjisi ölçümleri ve enerjinin depolanması dahil pek çok konuya dikkat çekilecek. Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük termal güneş enerjisi piyasasına sahip olması sebebiyle İstanbul oldukça davetkâr bir nokta”.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/shc-2015-turkiyede-yapiliyor_132594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!