Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Marmaris’te Otele Kiralanan Fener Adası Çevrecileri Ayaklandırdı!

Marmaris'te özel bir şirkete aylık bin 500 lira karşılığında kiraya verilen ve 1. derece doğal sit alanı olan Fener Adası'nda yapılan çalışmaların ihale şartnamesine uygun olmadığını iddia eden çevreciler, kiralamanın iptal edilmesini istedi.

yapi.com.tr/AA
 Marmaris’te Otele Kiralanan Fener Adası Çevrecileri Ayaklandırdı!

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) yetkilileri ile beraberindeki basın mensupları, İçmeler beldesinde bulunan ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce kiraya verilen adaya İçmeler Belediyesi'nin tahsis ettiği tekneyle gitmeye çalıştı. Olumsuz hala koşulları nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan çevreciler ve gazeteciler, adaya çıkamayarak geri dönmek zorunda kaldı. MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ada ve burada bulunan deniz fenerinin düzenlenen ihaleyle aylık bin 500 lira karşılığında kiralandığını söyledi.

Söz konusu alanın sit bölgesi olması dolayısıyla koruma altında olduğunu belirten Kutengin, ''Ada yapılaşma yasak olan bir alan fakat burada inşaat çalışmasının sürdüğünü tespit ettik. Yetkililerin gerekli incelemeleri yaparak olumsuz bir durum varsa müdahale etmelerini istiyoruz'' dedi.İhale dosyasında ''Bilimsel çalışma yapmak'' amacıyla kiralama işleminin yapıldığının yazdığını savunan Kutengin, adada nasıl bir bilimsel çalışma yapılacağını merakla beklediklerini, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

İhalenin iptali istendi

Tespitleri ve ilgililerle yaptıkları yazışmalar sonucu fenerin bugünkü durumunu görmek amacıyla adaya gitmeyi planladıklarını anlatan Kutengin, ''Doğal kayalıkların yontularak düzleştirildiği alanın son durumunu saptamak ve sonucu yetkililere bildirmeyi amaçlıyorduk ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle adaya çıkamadık. Haftaya yine aynı bölgeye bu kez dalgıç ekiplerimizi de yanımıza alarak gideceğiz ve deniz dibine atılan inşaat atıklarını görüntüleyeceğiz'' diye konuştu. Fenerde ihale şartnamesi gereği sadece ufak restorasyon çalışmaları yapılması gerektiğini öne süren Kutengin, şartname dışına çıkan şirketin iskele ve çatı gibi bölümler yaptığını iddia etti. Kutengin, ilgili kurumlara başvurarak ihalenin iptal edilmesini istediklerini bildirdi.

Yaklaşık 900 metrekare olan ada ve burada bulunan deniz feneri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce yapılan ihale sonucu geçen yıl bir firmaya 10 yıllığına kiralanmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-marmariste-otele-kiralanan-fener-adasi-cevrecileri-ayaklandirdi_106093.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!