Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

10 HES Özelleştiriliyor

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek.

yapi.com.tr / AA
10 HES Özelleştiriliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, Karacaören 1 ve Karacaören 2 (Grup 1), Kepez 2 ve Manavgat (Grup 2), Fethiye (Grup 3), Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 (Grup 4), Doğankent, Kürtün ve Torul (Grup 5) HES'leri ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle ayrı ayrı gruplar halinde özelleştirilecek.

Söz konusu ihalelere katılacakların yatırmaları gereken geçici teminat bedeli sırasıyla 25 milyon, 20 milyon, 10 milyon, 30 milyon ve 50 milyon lira olarak belirlenirken, ön yeterlilik ve son teklif verme tarihleri yine sırasıyla 27 Ekim, 14 Ekim, 5 Ekim, 10 Kasım ve 20 Kasım 2015 oldu.

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

İhalelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları (OGG) katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu OGG'de üye olarak yer alabilecek.

İhale konusu gruplardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla grup için de teklif verilebilecek. Grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif sunulamayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/10-hes-ozellestiriliyor_132993.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!