Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

10. Kalkınma Planı Hazırlıkları Sürüyor

Kalkınma Bakanlığı tarafından çalışmaları sürdürülen 2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında katılımcı toplantılar dizisi devam ediyor.

yapi.com.tr / AA
10. Kalkınma Planı Hazırlıkları Sürüyor

Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen 2014-2018 dönemini kapsayan Onuncu Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında, katılımcı toplantılar dizisinin 4.'sü ''Düşünce Kuruluşları İstişare Toplantısı'' 30 Aralık Pazar günü, Ankara Rixos Otel'de yapıldı.

Toplantının sabahki oturumunda, küresel trendler, dış dünyadaki gelişmeler ve bunların Türkiye etkileşimi konuları ile bu gelişmelerin 2023 hedefleri başta olmak üzere, Türkiye'nin orta uzun vadeli geleceği ve hedefleri üzerine etkileri ele alındı.

Öğleden sonraki oturumda ise, Türkiye'nin, 10. Kalkınma Planı kapsamında önümüzdeki dönemdeki hedef, öncelik ve odaklanma alanlarının neler olması gerektiği değerlendirildi.

Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) Başkanı Ercan Uygur, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Ekonomi Direktörü Erdal Tanas Karagöl, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Başkanı Fuat Keyman, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Başkanı Güven Sak, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkan Yardımcısı Hamit Emrah Beriş, Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi Derneği (ADAM) Başkanı Mehmet Bulut, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Başkanı Nafiz Can Paker, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Başkan Seyfettin Gürsel, 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ, Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Başkanı Üstün Ergüder, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları, genel müdürler ve planlama uzmanları katıldı.

Açıklamada ayrıca, daha önce 1 Mart 2012'de Müsteşarlar Toplantısı'nın Ankara'da, 19 Mart 2012'de Akil Adamlar Toplantısı'nın İstanbul'da, 17 Mayıs 2012'de Büyükelçiler Toplantısı'nın da Ankara'da gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/10-kalkinma-plani-hazirliklari-suruyor-_103673.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!