Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

140 Yıllık Tarihi Binaya Kaçak Çatı Katı Çıktılar

Ulusoy Holding tarafından otele dönüştürülen Karaköy’deki 140 yıllık tarihi Sümerbank binasına kaçak çatı katı yapıldı. Koruma Kurulu, onaylı projeye aykırılık olduğunu kabul etti, “Projeye uygun hale getirilmeli” dedi.

yapi.com.tr
140 Yıllık Tarihi Binaya Kaçak Çatı Katı Çıktılar

İstanbul Karaköy’de bulunan tarihi Sümerbank binasına kaçak çatı katı yapıldığı ortaya çıktı. Yılmaz Ulusoy’un yönetim kurulu başkanı olduğu Ulusoy Holding’e ait binanın restorasyonu için İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden alınan izinlerin dışına çıkıldığı belirtildi.

Bankalar Caddesi Beyoğlu adresinde bulunan ve şu an Vault Karaköy, The House Otel olarak kullanılan tarihi Sümerbank Binası’nın orijinal fotoğrafları da, şimdiki hali ile önceki hali arasında siluet açısından farklılıkların olduğunu kaydedildi. Birgün'den Rabia Yılmaz'ın haberine göre, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında başvuruda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP’li Meclis üyeleri Hakkı Sağlam, Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan, “Anılan taşınmaz ile ilgili müdürlüğünüz ve diğer kurumlar tarafından alınan izinlere aykırı yapılaşmaya karşı bir işlem yapılmış mıdır?” diye sordu. Kurul’a gerekli izinlerin alınıp alınmadığı ve net bir biçimde görülen aykırılıklara ilişkin ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunup bulunulmadığını da soran CHP’li Meclis üyeleri dilekçede, “Tarafınızdan onaylanan restorasyon projesine tüm aykırılıkların tespit edilmesini ve yapılan işlemlerin tarafımıza bildirilmesi rica olunur” denildi.

"Projeye uygun hale getirilmeli"
İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Hilmi Aydın imzasıyla CHP’li üyelere verilen yanıtta ise şu ifadelere yer verildi: “İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Arap Cami Mahallesi, 168 pafta, 1101 ada, 12 parsel sayılı yerde bulunan tescilli taşınmazın kontur, gabari ve cephesinde onaylı projesine aykırı bir durum görülmediği, ancak çatı katında yapılmış uygulamaların düzeltilerek Kurulumuzun 06.03.2013 gün ve 1157 sayılı kararıyla onaylı restorasyon tadilat projesine uygun hale getirilmesine karar verildi.”

Belediye neden işlem yapmıyor?
İstanbul’un en hareketli bölgesinde bulunan tarihi Sümerbank binasında Kurul tarafından onaylanan restorasyon projesine aykırı uygulamaların nasıl görülmediğini soran CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Merkezi yerdeki bu kaçak yapılaşma görülmüyorsa, arka sokaklardaki tarihi binaları düşünemiyorum. Nerede Beyoğlu Belediyesi, niye işlem yapmıyor? Koruma Kurulu’nun konuya dair suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Beyoğlu ve çevresindeki tarihi yapıları satın alarak otele dönüştürmeyi hedefleyen firma, buradan yıllardır para kazanıyor. Acaba diğer satın aldıkları tarihi binalar ne durumda? Sorularımız yanıt bulana ve gerekli işlemler yapılana dek sürecin takipçisi olacağız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/140-yillik-tarihi-binaya-kacak-cati-kati-ciktilar_157977.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!