Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yükseklik Sınırı Aşıldı, Kaçak Kat Yıkılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hakan Kıran ile Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı’nın sahipleri arasında olduğu Erenköy’deki bina için, yükseklik sınırını aştığı gerekçesiyle yıkım kararı aldı.

yapı.com.tr
Yükseklik Sınırı Aşıldı, Kaçak Kat Yıkılacak

Erenköy’deki 809 metrekarelik parsel 2005 yılına ait planda az yoğunluklu konut alanındaydı. 2010 yılında yapılan plan değişikliğiyle yüksekliği 9.50 metreye indirildi ve “konut+ticaret” alanı yapıldı. 2012’de ise parselin az yoğunluklu konut alanında kaldığı dönemde yapılan planın notlarında, bu parselde yapılacak inşaat yüksekliğinin 9.50 metreyi geçemeyeceği belirtildi. Bu değişiklik, Kadıköy Belediyesi Meclisi tarafından, 10 Eylül 2015’te onandı. Kadıköy Belediyesi, parseldeki inşaat yüksekliğini 9.50 metreye sabitleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB’nin ilgili birimleri Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ile Ulaşım Planlama Müdürlüğü de, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlemesi için olumlu görüş bildirdi. İmar ve Bayırdırlık Komisyonu, ilçe belediyesinden gelen alt ölçekli planı üst ölçekli plan doğrultusunda hazırlandığı için uygun buldu. Hakan Kıran’a ait mimarlık şirketinin hisse sahibi olduğu binanın kaçak katının yıkılmasının önünü açan plan değişikliği oybirliği ile kabul edildi.

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “İBB Meclisi tarihe geçecek ilginç bir karara imza attı. Kadıköy Belediyesi şimdi gereğini yapacak ve onaylı projesine aykırılıkları nedeniyle zabıtlanan yıkım kararını uygulayacaktır. Umarım buna benzer kararlar alınmaya devam eder ve önümüzdeki süreçte bu kararlarından vazgeçip İstanbul’a zarar vermezler” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yukseklik-siniri-asildi-kacak-kat-yikilacak_142919.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!