Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

145 milyon TL’lik İş Sağlığı ve Güvenliği Yatırımı

ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “ÇEİS üyesi çimento şirketleri son 10 yılda iş sağlığı ve güvenliğine 145 milyon TL yatırım yaptı. Sadece ÇEİS olarak son 10 yılda yaptığımız yatırım ise 6 milyon TL’yi buldu. Sektör olarak hedefimiz sıfır iş kazası” dedi.

yapi.com.tr
145 milyon TL’lik İş Sağlığı ve Güvenliği Yatırımı

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), 17 bin kişiye istihdam sağlayan Türk çimento sektörünün iş sağlığı ve güvenliği dendiğinde akla ilk gelen sektör olmayı hedeflediğini açıkladı. ÇEİS olarak 32 üye şirkete ait 63 fabrikayla Türk çimento sektörünün yüzde 98’ini temsil ettiklerini belirten Tufan Ünal şöyle konuştu:“Son 10 yılda Türk çimento sektörü olarak klinker üretim kapasitemiz yüzde 90, sektördeki çalışan sayımız yaklaşık yüzde 40 arttı. Bu artışa rağmen iş kazalarına ilişkin uluslararası kıyaslamalarda kullanılan kaza sıklık oranında yüzde 30, kaza ağırlık oranında ise yaklaşık yüzde 60’lık bir düşüş sağladık. “Üye şirketlerimize ait tüm fabrikalarda dünyanın lider iş sağlığı ve güvenliği kuruluşlarından British Safety Council işbirliğiyle denetim yaptırdık. Sendika tarihimizin en yüksek bütçeli projesiyle, sanırım bir ilke imza atarak, kendi kendimizi denetledik. Tüm üye fabrikalarımızdaki denetimler yeni tamamlandı. Mayıs ayında sektör raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız. Amacımız Türk çimento sektörü olarak tüm sektörlere örnek olmak.”

 

Sektörün İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü daha da geliştirmeyi hedefleyen ÇEİS, 2013 yılından bu yana üye şirket fabrikalarında farkındalığı ve bilinci artırmaya yönelik tiyatro oyunları sahneliyor. Tiyatro serisinin yeni oyunu “Bize bi’şey oldu abinin ilk gösterimi 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nde İstanbul’da yapılacak ve oyun tüm çimento fabrikalarını dolaşacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/145-milyon-tllik-is-sagligi-ve-guvenligi-yatirimi_158198.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!