Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2 Milyar Dolarlık Projeleriyle GYO Olma Hazırlığında

Devam eden projelerinin yatırım tutarı 1 milyar dolar olan Metal Yapı Konut, bu yıl içinde yeniden 1 milyar dolarlık gayrimenkul projelerine başlayacak. Firma, 2017 yılında ise GYO olup borsaya açılmayı planlıyor.

yapı.com.tr
2 Milyar Dolarlık Projeleriyle GYO Olma Hazırlığında

Ömer Saçaklıoğlu tarafından 36 yıl önce kurulan Metal Yapı Konut, gayrimenkul projelerine yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Halihazırda yatırım değeri 1 milyar doları bulan Büyükdere Caddesi üzerinde 61 katlı İstanbul Tower, Küçükçekmece Gölü’nde Blue Lake, Kemerburgaz’da ise 4 projeye devam eden Metal Yapı Konut, bu yıl içinde yine yatırım değeri 1 milyar doları bulan yeni projelere başlayacak. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre, Metal Yapı Konut, 2017 yılında GYO olup borsaya açılmayı planlıyor. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, Metal Yapı Konut olarak, aralarında Koru Florya, Aqua Florya AVM ve Akvaryum, Güneş Tepe, Ispartakule, Historia AVM bulunduğu 22 lüks konut, ofis ve AVM projesini tamamladıklarını belirterek, aynı zamanda şu anda 7 projenin devam ettiğini söyledi. Karali, “Devam eden projeler arasında Fako arazisinde yaptığımız İstanbul Tower, Göktürk’te 162 konut ve 8 ticari alandan oluşan Kemerlife 23, Küçükçekmece Gölü kenarında Blue Lake, 108 konut ve 21 ticari 2 milyarlık dolarlık projeleriyle Metal Yapı Konut, GYO olacak alandan oluşan Arcadium Life, Kemerburgaz’da 42 villalık Belgrad Life, 56 villalık Real Life var” dedi.

İçdaş’ın fabrika arazisinde 2 bin konut yapacak

Ayrıca Güneşli’de İçdaş Demir Çelik fabrikasının 130 dönümlük arazisini kat karşılığı aldıklarını açıklayan Ali Karali, bu arazide yaklaşık 2 bin konut ve 20 bin metrekarede ticari alan olacağını söyledi. 2 bin konutla Güneşli’deki en büyük proje olacaklarını söyleyen Karali, “Eylül’de lansmana çıkacağız” dedi.

İşyerleri ve hanlarından kira gelirleri mevcut olduğunu söyleyen Akın Karali, “Kendimiz proje geliştirdiğimiz için şirketimizin sahibi İstanbul'un birçok bölgesinde arsa topladı. Borsada Metal Gayrimenkul AŞ diye bir şirketimiz var. Bu şirketi 2017'nin başında GYO yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-milyar-dolarlik-projeleriyle-gyo-olma-hazirliginda_145126.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!