Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2002 İnşaat Sektörü İçin Kayıp Yıl Olarak İlan Edildi

2002 yılının inşaat sektörü için kayıp yıl olduğu belirtildi. Özellikle ticari amaçlı işlerde yaprak kıpırdamadığı kaydedildi. 1999 yılı Ağ

Ticaret Gazetesi



b>2002 yılının inşaat sektörü için kayıp yıl olduğu belirtildi. Özellikle ticari amaçlı işlerde yaprak kıpırdamadığı kaydedildi.

1999 yılı Ağustos depremiyle birlikte sarsılan inşaat sektörünün bir türlü belini doğrultamadığı ve son üç yıldır büyük bir durgunluğun yaşandığı ve sektördeki kan kaybının durdurulamadığı önemle belirtildi. Yerel belediyelerin sınırlı işlerinin dışında, özellikle ticari amaçlı olarak inşa edilen ve yap sat olarak adlandırılan inşaatların büyük ölçüde durduğu çekilen sıkıntı nedeniyle bazı inşaat firmalarının alternatif iş kollarına yöneldiği dile getirildi.

Konuyla, lgili olarak görüşlerini aldığımız Bursa Müteahhitleri Derneği eski Başkanı Remzi Sütçü, inşaat sektöründe yatırımların dibe vurduğunu söyledi.

“Yalnızca ihtiyaç duyulan inşaat yapılıyor. Bir de yerel bazda ufak tefek işler söz konusu bunun dışında sektörde özellikle yap satçılık bitmiş durumdadır. Ticari anlamda inşaat artık yapılmıyor” dedi.

Devlet İstatistik Enstitüsü DİE’nin açıklamasına göre sanayi sektörünün yüzde 8.8 büyüdüğünü, oysa inşaat sektörünün yüzde 5 küçüldüğünü işaretleyen Sütçü, bir zamanlar ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün şimdilerde pas tutma noktasına geldiğini vurguladı.

“İnşaat sektöründeki durgunluk özellikle konut almak üzere sanayi ve alt yapı hizetlerinde yoğun olarak yaşanıyor”şeklinde konuştu.

Bu arada, inşaat sektöründeki bitmeyen olumsuzluk nedeniyle, birçok müteahhidin ya piyasadan çekildiğini ya da alternatif pazarlara yöneldiğine anlatan Remzi Sütçü “Örneğin ben tekstil sektörüne girdim. Ne var ki, inşaat sektöründentam olarak kopamadım. Polonya’da bir şirket kurduk, Türkiye’den tekstil ürünleri ithal edip, bu ülkede pazarlıyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2002-insaat-sektoru-icin-kayip-yil-olarak-ilan-edildi_2044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!