Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2013 Sonunda İşveren Bazlı Tek Sicil Numarası Hayata Geçecek

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ankara Sheraton Otel'de, 'İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu konferans düzenlendi.

yapi.com.tr / AA
2013 Sonunda İşveren Bazlı Tek Sicil Numarası Hayata Geçecek

Moderatörlüğünü Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç'ın yaptığı konferansta konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Genel Müdürlüğü'nün 2012 çalışmaları ve 2013 yılı hedeflerinden bahsederek, ''2013 yılında bürokrasiyi azaltmak, prim alacaklarının etkin ve kolay takibini sağlamak, gelir idaresiyle paralellik göstermek ve işverenlerin ile iş yerlerinin aynı anda görülebilmesini sağlamak amacıyla tek bir iş yeri sicil numarasını hayata geçirmiş olacağız; dolayısıyla 2013 yılının sonunda işveren bazlı tek sicil numarasını hayata geçirmiş olacağız'' diye konuştu.

Prim toplama maliyetleri hakkında 2012 yılında bir çalışma yaptıklarını belirten Olgaç, 100 lira prim toplamanın maliyetini 0,88 lira olarak tespit ettiklerini kaydetti. Olgaç, kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında yoğun çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda kurumlar arası işbirliğini hedeflediklerini kaydederek, ''2008'den bu yana kayıt dışı olan 1 milyon 200 bin kişiyi ve 81 bin iş yerini kayıt altına aldık'' ifadesini kullandı.
    
Mevzuatı halkın anlayacağı hale getirdik
    
SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü İşveren Prim Daire Başkanı Dr. Mehmet Bulut ise mevzuat yapılarının vatandaşlar tarafından anlaşılıp yorumlanmasının zor olduğuna dikkati çekti. Bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bulut, ''Anlaşılması zor yaklaşık 450 sayfalık mevzuatı, 45 sayfaya düşürdük. Bu sayede vatandaşlar mevzuatı daha kolay anlayabiliyorlar'' dedi. Bulut, İşveren Prim Daire Başkanlığı olarak İl Müdürlüklerinden, sigortalılardan ve işverenlerden kuruma gelen sorunları istatistiksel olarak sınıflandırdıklarını bildirerek, ''En fazla karşılaştığımız sorun, teşviklere ilişkin sorunlar oldu. İkinci sırada ise çok ilginçtir inşaat sektörüne ilişkin ilişkisizlik belgesi olduğunu gördük. Bu anlamda bu konferans çok faydalı oldu'' şeklinde konuştu.
    
Kamu ile sektörü bir araya getiriyoruz
    
Daha sonra konferansa ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu da, yaklaşık 10 yıldır düzenlenen toplantılarda kamunun ilgili yöneticileri ile sektör temsilcilerini bir araya getirdiklerini söyledi. Konferanslarda dile getirilen sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileriyle paylaşıldığını kaydederek, konferanslar sayesinde kamu temsilcilerinin sorunları doğrudan birinci kişiler tarafından duyma imkanı bulduklarını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2013-sonunda-isveren-bazli-tek-sicil-numarasi-hayata-gececek_103119.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!