Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

35. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul Alım Heyetleri Programı Başladı

T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) tarafından düzenlenen Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 2012 Alım Heyetleri programı başladı.

yapi.com.tr
35. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul Alım Heyetleri Programı Başladı



Viktor Delia / Delia Group SHPK, Arnavutluk



Delia Group olarak, iki kişi ile Arnavutluk’u temsil ediyoruz. Genel anlamda tüm inşaat malzemeleri ile ilgileniyoruz, ama daha önce de Türkiye’ye geldiğimiz için özellikle yeni ürün arayışı içindeyiz.

Önceki iş görüşmelerinden de olumlu bir izlenimle dönmüş, Türkiyeli pencere ve kapı firmaları ile başarılı işbirlikleri gerçekleştirmiştik. Türk yapı malzemelerinin kalite açısından her gün daha iyiye gittiğini söyleyebilirim.

İstanbul kent olarak bizi çok çekiyor, onun için Alım Heyeti görüşmelerine severek katılıyoruz. Yapı Fuarı İstanbul’u da organizasyon açısından çok başarılı buluyorum. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz.

**

Vesna Tkalcic / Coning Alfa D.O.O, Hırvatistan



Yapı Fuarı İstanbul kapsamında yapılan ikili iş görüşmelerine, Hırvatistan Ticaret Bakanlığından gelen davet üzerine katılma kararı aldık. Türkiye’deki inşaat ve yapı malzemeleri firmaları ile nasıl işbirlikleri geliştirebileceğimizi görmek istedik. Altyapı ve bina inşaatlarında işbirliği yapabileceğimiz yapı malzemesi tedarikçileri ile tanışmak için buradayız. Konut, ticaret, turizm, eğitim, hastane yapılarının inşası için gerekli olan tüm ekipmanlar ilgi alanımıza giriyor. Bunun yanı sıra atık su yönetim sistemleriyle ilgili tedarikçilere de ulaşmaya çalışıyoruz.

Toplantı süresince kayda değer konuşmalar gerçekleştirdik ve önemli iletişim bilgileri edindik. Bu ilk tanışmanın somut ortaklıklara dönüşmesini ümit ediyoruz.

**

Servet Spahiu / Ministry of Environment and Spatial Planning, Housing and Construction Department, Kosova



Kosova Cumhuriyeti, Çevre ve Mekansal Planlama Bakanlığı, İskân ve İnşaat Müdürlüğü olarak, Yapı Fuarı Alım Heyeti ikili iş görüşmelerine dokuz kişilik bir ekip ile katılıyoruz. İnşaat ve teknik standartlar konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Türkiye’de üretilen yapı malzemelerini tanımak amacıyla buradayız.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, özellikle ilgimi çeken ürün grupları; hidrosistemler, solar enerji sistemleri, izolasyon malzemeleri, yani genel anlamda enerji tasarrufu sağlayan sistemler…

Daha önce Hırvatistan’da ve bize yakın ülkelerde düzenlenen ikili iş görüşmelerine katılmıştım. Ama Türk firmalarının yapı malzemeleri sektöründe gerçekten çok güçlü olduğunu söylemeliyim.


**

Mohamed Y. Bahnas / BIC for Contracting & Construction, Mısır



İnşaatın her alanı ile ilgilenen, fabrikalar, ofis ve konut binaları inşa eden bir müteahhitlik şirketinin yöneticisiyim. Farklı malzemeler ve farklı kaynaklar ile ilgileniyorum. Öte yandan düşük maliyetli bina yapımı da diğer bir odak noktam. Çünkü Mısır’da, düşük gelirli insanlar için yapılacak olan yeni bir projeyi üstlenmiş bulunuyoruz. Şimdiden, ilgimi çeken birkaç malzeme tedarikçisi buldum.

Türk yapı malzemelerinin, kalite ve fiyat açısından küresel pazar içinde önemli bir rekabet gücüne sahip olduğunu düşünüyorum. Avrupa sınırları içinde, AB standartlarında malzeme üreten nadir ülkelerden… Öyle ki yapı malzemeleri alanında genel bir rekabet gücü olduğu söylenebilir.

Ocak 2011 itibariyle baş gösteren toplumsal olaylar inşaat sektörünü de önemli ölçüde etkiledi. Şimdi (Mayıs 2012) yeni cumhurbaşkanımızı seçmek üzereyiz. Dolayısıyla her şey daha iyiye gidecektir. Çok istikrarlı bir ortamdan bahsedemesek de büyümeye devam ediyoruz. O nedenle de bir yıl içerisinde yeni bir patlama yapacağımız kanaatindeyim.

**

Dashdavaa Jargalsaikhan / Tot Com Service Co. Ltd., Moğolistan



Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Türk teknolojisi hakkında daha önce bilgi sahibi değildim, ama buraya gelmeden önce Yapı Fuarı - Turkeybuild’in internet sitesini dikkatlice inceledim. Ve Avrupa standartlarında pek çok ürünle karşılaştım. Buraya geliş amacım ise, Moğolistan’daki firmalar ile ortaklık kuracak Türkiyeli tedarikçiler bulmak. Ulanbatur ve İstanbul arasındaki direkt uçuşlar, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmede önemli bir fırsat sunuyor. Moğolistan son birkaç yılda hızlı bir gelişme kaydetti. Bu anlamda Türk teknolojisini ithal etmenin ülkemiz açısından iyi bir şans olduğunu düşünüyorum.

Neredeyse tüm inşaat ekipmanlarıyla ilgileniyorum ama özellikle su sayacı testleri, hava kirliliğini önleyen kazan teknolojileri ve asansörler konusunda uzman üreticiler ile görüşmeyi arzu ediyorum. Aynı zamanda kaliteli yapı malzemeleri de arıyorum; sandviç paneller, pencereler…

Ev onarım firmaları, sıcak su tesisatı ve enerji temini için solar sistemler geliştiren firmalar ile de işbirliğine gitmeyi planlıyoruz.

**

Rafaela Colban / Timis Ticaret, Endüstri ve Ziraat Odası (Timis Chamber of Commerce, Industry and Agriculture), Romanya



Bu Türkiye’ye ilk gelişimiz. İnşaat sektöründe, farklı konularda uzmanlaşmış sekiz firmadan oluşan bir heyetiz. Yapı Fuarı Alım Heyeti ikili iş görüşmeleri toplantısının çok iyi organize edildiğini söylemeliyim. Fuarda da firmaları ziyaret edeceğiz ama burada daha rahat iletişim kurabileceğimiz bir ortam sağlanıyor.

Heyetimizde gayrimenkul geliştirme ile ilgilenen sekiz inşaat şirketi yer alıyor. Türkiye ile ithalat ilişkimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yoğunlaştığımız ürün grupları; aydınlatma elemanları, kablolar, seramik ve mermer.

İkili iş görüşmelerinin ardından yapacağımız Yapı Fuarı İstanbul ziyaretimizin de ticari anlamda önemli getiriler sağlayacağını düşünüyorum.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/35-yapi-fuari---turkeybuild-istanbul-alim-heyetleri-programi-basladi_91703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!