Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

4. Enerji ve Çevre Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD-IHK) 4. Enerji ve Çevre Çalışma Grubu toplantısı Köln kentinde gerçekleştirildi. Köln Sanayi ve Ticaret Odası'nda (IHK Köln) düzenlenen ve yaklaşık 30 kişinin katıldığı toplantıda, 'Türkiye'de hidroenerji alanında gelişmeler ve tecrübeler' konusu ele alındı.

yapi.com.tr / AA
4. Enerji ve Çevre Çalışma Grubu Toplantısı Yapıldı

Toplantıya konuşmacı olarak çalışma grubunun yöneticisi Atilla Türk, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı öğretim görevlisi Dr. Şahnaz Tiğrek, Almanya Gelişim Politikası Enstitüsü'nden Waltina Scheumann ve Hydroprojekt Ingenieurgesellschaft şirketinin Genel Müdürü Michael Heiland katıldı.

Atilla Türk, Türkiye'deki enerji piyasasındaki gelişmelere değindiği konuşmasında, Türkiye'de enerji üretiminin yüzde 30'unun devlet tarafından sağlanmasının, yüzde 70'inin de özel sermayeye aktarılmasının amaçlandığını belirterek, "Türk devleti, toplam 16 gigavat enerji üreten 18 termik santral ve 52 hidroelektrik santralı özelleştirmeyi planlıyor. Devlet mesela tarım sektöründe kullanılacak yenilenebilir enerjiler alanında yatırım yapan şirketlere yüzde 50 teşvik sağlıyor. Bu, Alman şirketleri için büyük bir fırsat. Türkiye'deki enerji piyasasının gelişmesi ve santrallerin geliştirilmesi için yurt dışından yatırım son derece önemli" şeklinde konuştu.

Tiğrek de, Türkiye'deki hidroelektrik gelişim ve yenilenebilir enerjiler hakkında bir sunum yaparak, Türkiye'de enerji alanında yerli üretim olmasına rağmen ülkenin ihtiyacını karşılamak için yabancı kaynakların gerektiğini söyledi.
     
Scheumann da, Türkiye'deki hidroelektrik projelerinin potansiyeli konusunda bilgi verirken, toplantıya katılan uzmanlar, Türk enerji sektörünün hızlı bir şekilde geliştiğini ve Alman yatırımcılar için bir cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/4-enerji-ve-cevre-calisma-grubu-toplantisi-yapildi_102320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!