Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AB'de Kurulu Rüzgar Enerjisi Kapasitesi 39 Nükleer Santralin Gücüne Ulaştı

Avrupa Birliği'nde (AB) kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi 100 gigavata (GW) ulaştı.

yapi.com.tr / AA
AB'de Kurulu Rüzgar Enerjisi Kapasitesi 39 Nükleer Santralin Gücüne Ulaştı

Avrupa Birliği'nde (AB) kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi 100 gigavata (GW) ulaştı. Başka bir ifadeyle AB'de rüzgar enerjisinden 39 nükleer santralin, 52 doğalgaz çevrim santralinin ya da 62 kömür santralinin üretebileceği elektrik elde edilerek, 57 milyon hanenin ihtiyacı karşılanıyor.

AB'de toplam kurulu kapasitenin yüzde 11'ini oluşturan rüzgar enerjisi yatırımları son yıllarda katlanarak artıyor. 10 GW kurulu rüzgar kapasitesi için 20 yıl beklemek zorunda kalan AB, son 13 yılda buna 90 GW daha ilave etmeyi başardı.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği'nden yapılan açıklamada, ''Eğer 100 GW elektrik üretimi kömürden sağlansaydı Brüksel'den Buenos Aires'e kadar, 11 bin 500 kilometre uzunluğunda 750 bin vagon kömür gerekecekti. Bu miktardaki kömürün çıkarılması, taşınması ve yakılması için 5 milyar avro harcanacak ve 219,5 milyon ton karbondioksit salınımı gerçekleşecekti'' denildi.

AB'de rüzgardan elektrik üretiminde Almanya, 30 GW kurulu kapasitesiyle ilk sırada yer alıyor. Bu alanda Çin ve ABD'nin ardından dünyada üçüncü sırada bulunan Almanya'nın nükleer enerjiye veda edecek olması, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini artırıyor.

Rüzgar enerjisinde öne çıkan diğer AB üyeleri arasında 22 GW kurulu kapasiteye sahip İspanya ve 7 GW sınırını aşan İngiltere, Fransa ve İtalya bulunuyor.

Türkiye’nin Kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi ise temmuz ayı itibariyle 2 GW düzeyini aştı. Halen inşası devam eden 11 rüzgar enerjisi santraliyle bu rakamın kısa sürede 2,5 GW düzeyine çıkarılması hedefleniyor.

ETİKETLER: yeşil enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/abde-kurulu-ruzgar-enerjisi-kapasitesi-39-nukleer-santralin-gucune-ulasti_102246.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!