Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"6,76 Milyar Lira Ciro Hedefini Rahat Yakalarız"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurumsed , ekim sonu itibarıyla satışlardan yaklaşık 5,27 milyar lira ciro elde ettiklerini belirterek, 2015 hedefleri olan 6,76 milyar lira ciroyu yakalayacaklarını ve bunu kesinlikle aşacaklarını söyledi.

yapı.com.tr/AA
"6,76 Milyar Lira Ciro Hedefini Rahat Yakalarız"

Kurum, Emlak Konut güvencesi, İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir'de hayata geçirilen  "Adım İstanbul" projesinin lansmanında konuştu.

Kayaşehir bölgesinde 2005 yılından itibaren önce TOKİ sonra Emlak Konut GYO ile bir yapılaşmaya gidildiğini anlatan Kurum, buranın planları yapılırken örnek bir şehir olmasının amaçlandığını, ortalama emsalin 1,5'lerde tutulduğunu, gerekli sosyal donatıların planlara işlendiğini dile getirdi.

Kurum, bölgede önce alt gelir sonra orta ve üzeri gelir grubuna sahip alıcılar için konut yapıldığını kaydederek, "Biz burada Emlak Konut olarak yaklaşık 12 bin 500 bağımsız bölümü içeren ve devamında sosyal donatıları olan bir proje gerçekleştiriyoruz. Adım İstanbul Projesi de bu 12 bin 500 bağımsız bölüm içerisinde 615 bağımsız bölüme tekabül ediyor. 35 bin metrekare arsa üzerinde yapılıyor" diye konuştu.

Konut sektöründeki talebin hala arzın üzerinde olduğunun altını çizen Kurum, bu bölgede oranın çok daha yüksek olduğunu bildirdi.



"Satışlarımızın yüzde 20'si yabancıya"

Kurum, "Bu yıla bakacak olursak Emlak Konut olarak ekim sonu itibarıyla satışlardan yaklaşık 5,27 milyar lira ciro elde ettik ve 8 bin 800 bağımsız bölüm sattık. Bu 8 bin 800 bağımsız bölümün metrekare değeri de 1 milyon 205 bin metrekare. Yani niye metrekare olarak veriyorum artık? Örneğin bu projede bir özel okul, hastane yapıyorsunuz ama bir bağımsız bölüm olarak giriyor satışlara" dedi.

Bir ay önce ihalesini yaptıkları bir hastanenin 19 bin metrekare olduğunu ifade eden Kurum, fiyatların değerlendirilebilmesi için metrekare olarak satış rakamı verdiğini anlattı.

Kurum, "Geçen yıl toplamda 10 bin bağımsız bölüm karşılığı 1 milyon 255 bin metrekare satış yapmışız. Neredeyse 2014 yılı rakamlarına ulaşmış durumdayız. 2015 yılı içerisinde bugüne kadar satılan konutların yaklaşık yüzde 20'si yabancıya satış. Bu, 1 milyar liraya denk geliyor ve cari açığa 1 milyar katkı demek" ifadelerini kullandı.

Projelerinde yabancıya satış oranının hem bağımsız bölüm hem de ciro bazında  yüzde 15-20 oranlarına yükseldiğini vurgulayan Kurum, tüm Türkiye'de yabancılara satılan 15 bin bağımsız bölümün yüzde 10'unu Emlak Konut'un sattığını aktardı.

"Bu yılki ihale toplamı 18 milyar liraya ulaştı"

Kurum, "Bu yıl iki seçimin geçtiği bir yıl oldu. İki seçim olmasına rağmen Emlak Konut olarak biz yaklaşık 18 milyar liraya ulaşan satış toplam geliri olan ihaleler gerçekleştirdik. Bu da bağımsız bölüm bazında hemen hemen 25 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Emlak Konut'un payı da burada yaklaşık 7 milyar lira" diye konuştu.

Başakşehir'de şu anda iki ayrı alanda bölge parkı yaptıkları ve yeşil alan ürettiklerini anlatan Kurum, yüzlerce dönüme tekabül eden bu parklara sosyal donatı alanları ekleyeceklerini anlattı.

Kurum, Emlak Konut projelerinde sadece konutla birlikte yaşam, park, doğa, sosyal imkanları bir arada tasarlayarak alıcıya sunmaya çalıştıklarını belirterek, her projede cironun yüzde 15'ini altyapıya ayırdıklarını söyledi.

İntaya, EYG ve İntes iş birliğiyle hayata geçirilen Adım İstanbul projesine değinen Kurum, "Aslında iki etaptan oluşuyor onlarla olan sözleşmemiz. Birinci etabı Evvel İstanbul'du. Ki başarılı bir proje oldu. Bu etapta Adım İstanbul Projesi. Her iki etapta bize 726 milyon lira satış toplam geliri taahhütleri var. O taahhütleri karşılığında 188 milyon lira idare payı gelir taahhütleri var. Ama ben bunun da üzerine çıkacağını düşünüyorum" dedi. Kurum, projenin ön satışlarının başladığını kaydederek, ilginin yüksek olduğunu bildirdi.

 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/6-76-milyar-lira-ciro-hedefini-rahat-yakalariz_138104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!