Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

606 Adet Maden Sahası İhalesi Yargıya Taşındı

Birçok çevre örgütü ve yaşam savunucusunun açtığı dava ile MAPEG’in ihaleye çıkardığı 606 adet maden sahası yargıya taşındı.

yapi.com.tr
606 Adet Maden Sahası İhalesi Yargıya Taşındı

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG) ihaleye çıkardığı 606 adet maden sahası yargıya taşındı. Birçok çevre örgütü ve yaşam savunucusunun açtığı davada MAPEG’in toplumsal maliyet analizi, kümülatif etki çalışması yapmadığına dikkat çekildi. Öte yandan dava dilekçesinde devlet yetkililerin planlama görevini yerine getirmeyerek Anayasa’ya aykırı şekilde ihale yaptığına dikkat çekildi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; daha önce 766 maden sahasını yargıya taşıdıklarını hatırlatan davanın avukatlarından İsmail Hakkı Atal, “Daha önce açtığımız iptal davasında Ankara 4. İdare Mahkemesi‚ toplu maden ihalesi ilanının dava edilemeyeceği’ gerekçesiyle ret kararı vermişti. Ancak Danıştay 13. Dairesi verdiği kararla ‘toplu maden ihalesinin dava edilebileceği’ yönünde karar verdi.” dedi.

Danıştay’ın kararı üzerine maden sahalarının toplu ihalelerinin yargıya taşınmasının önünün açıldığını belirten Atal, 766 maden sahası davasının Ankara 11. İdare Mahkemesi’nde görüleceğini ifade etti.

606 adet maden sahasının ihalesini de Danıştay’ın kararını emsal göstererek açtıklarını belirten Avukat Atal, “Bilim insanları, yaygın ormansızlaşma, tarımın kontrolsüz genişlemesi, yoğun çiftçilik, madencilik ve altyapı gelişiminin koronavirüs salgınlarına yol açtığını tespit etmişlerdir. Ağustos 2020'de ise madenciliğin yok ettiği orman alanları ve diğer doğal ekosistemlerde virüsün 2 buçuk kat arttığı, bulaşma riskinin de yüzde 70 arttığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/606-adet-maden-sahasi-ihalesi-yargiya-tasindi_184994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!