Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sandras Dağları’na 12 Maden Ruhsatı Verildi

Sandras Dağları’nda maden ocaklarının faaliyete geçmesiyle 33 bin ağaç kesilecek. Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Sandras ikinci Kazdağları olmasın” diyerek harekete geçti.

yapi.com.tr
Sandras Dağları’na 12 Maden Ruhsatı Verildi

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde bulunan Sandras Dağı, 1995'de 1. Derece SİT alanı ilan edilmesine rağmen 12 maden ruhsatı verildi. Maden şirketlerinin faaliyete geçmesiyle bölgede 33 bin ağaç kesilecek ve 11 ton patlayıcı kullanılacak.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; çevreciler ve muhalefet milletvekilleri, “Sandras, Kazdağları gibi olmasın” diyerek harekete geçti. CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Bu çalışma bölgeyi yok eder. Su kaynakları kesilir” diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Erbay TBMM'de yaptığı açıklamada, “Köyceğiz, Ortaca, Dalaman İlçeleri ile Muğla ve Denizli illerimizin bir kısmının su kaynağı olan Sandras Dağı'nda 12 tane arama ve işletme maden ruhsatı verildi. Burası bölgenin temiz su deposudur. Köyceğiz'in Ağla Mahallesi Gökçeova Göleti üzerinde çalışma yapan bir maden şirketi bu sahayı 1.902 hektar daha genişletmek istiyor. Toplam 33 bin ağaç kesilecek, 11 ton patlayıcı kullanılacak. Doğal yapı ve bölge yok edilecek bu çalışmalar kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

Sandras Dağı Karaçam ormanları ile kaplı bulunuyor ve alpin bitki örtüsü ve tür çeşitliliğiyle Türkiye'nin en önemli bitki alanları arasında yer alıyor. 1. derece doğal ve arkeolojik SİT alanı ilan edilen dağın eteklerindeki Kartal Gölü'nün çevresinde 1309 hektarlık bölge ise tabiatı koruma alanı olmuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sandras-daglarina-12-maden-ruhsati-verildi_184105.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!