Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

7 Milyonluk Yatırım Kaderine Terk Edildi

Tunceli Valisi ve Tunceli Belediyesi kayyumu Tuncay Sonel döneminde 7 milyon liraya restore edilerek açılan kent merkezindeki Yeraltı Çarşısı’nın tavanı çökmeye başladı.

yapi.com.tr
7 Milyonluk Yatırım Kaderine Terk Edildi

2018 yılında Kayyum Vali tarafından açık ihale usulü yerine 21/B(acil durum) maddesine göre 7 milyon 218 liraya restore edilerek halaylarla açılışı yapılan Yeraltı Çarşısı'nın kar yağışından dolayı çökme noktasına geldi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; Yeraltı Çarşısı’nda, tavanların kar suyu çekmesi sonucu suların aktığı ve kaplamaların çöktüğü görülüyor. 85 dükkanın olduğu çarşıda, esnaf iş yerlerine akan suya kovayla önlem almaya çalışıyor. Ayrıca su sızıntılarıyla başı dertte olan esnaf belediyenin, çarşıdaki klimaların bakımını yapmadığı için yaklaşık 1 aydır ısınma problemi yaşıyor.

Yeraltı Çarşısı esnaflarından İrfan Yalay, “Belediyeyi kayyum gasp ettikten sonra burasının tadilatını 7 buçuk milyona yaptı. Yaptığı günden beri sürekli tavanlardan sular akıyor. Kar yağdığı günler burası su altında kalıyor. Gerçekten zor durumdayız. Buradaki esnafa belediye yardımcı olsun. Buranın mülkiyeti belediyeye aittir. Biz de onlara kira ödüyoruz. Bu tablodan kurtulmak ve bir daha böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyoruz.” dedi.

Önder Yazır da birine elektrik çarpması ya da tavanın birinin üzerine çökmesi riskinden dolayı sürekli tedirgin olduklarını dile getirerek, “Korkuyoruz ki gelip dükkanlarımızı açalım. Isınma sorunu var. Onu geçtim, ölüm korkusu sardı bizi. Yetkililerden bizim için bir adım atmalarını istiyoruz. Çoğu sorunu da imece yöntemiyle kendi aramızda çözüyoruz. Para topluyoruz, klimayı tamir ettirmeye çalışıyoruz. Zaten burayı 10 trilyona onardı kayyum, o günden beri sorunlar devam ediyor. O paraya yeni baştan yapsaydı.” şeklinde konuştu.

“Hesap sormazsanız yapanın yanına kar kalır”
Yeralltı Çarşısı’nın ihale yasasına aykırı bir şekilde yapıldığını belirten CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, “Kayyum döneminde belediyemiz sayın valimiz başkanlığında bir süreç geçirdi. Burada şunu çok iyi biliyoruz kesinlikle o süreçte açılan yeraltı çarşısıyla ilgili ihale yasasına uyularak işler yapılmadı. Belediyenin arşivinde bunlar hep duruyor. 2886 sayılı ihale yasasının 21 b maddesi doğrudan temin yoluyla yapıldı. Bunlar doğru şeyler değildir. Tamamen kayyum buradaki ihaleden çıkar elde etmek için yaptığı uygulamalardır. Bu tarz olaylar AKP döneminin klasiği. Yapılan işlerde biz burayı nasıl yağmalarız burada nasıl bir rant elde ederiz anlayışıyla çalıştıkları için böyle sorunlar ortaya çıkıyor. Eğer siz bunlardan hesap soramıyor ve bu işleri yapan kişinin yanına kar kalıyorsa işler sorunlar böyle devam eder.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/7-milyonluk-yatirim-kaderine-terk-edildi_189224.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!