Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'8 Milyonluk İskandinav Şehri' için Hızlı Tren

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dan İsveç'in Malmö ve Göteborg şehirleri üzerinden Norveç'in başkenti Oslo'ya ulaşacak yeni bir hızlı tren projesi planlanıyor. Projeyle Oslo-Kopenhag arasının 2,5 saate indirilmesi hedefleniyor.

yapi.com.tr / AA
'8 Milyonluk İskandinav Şehri' için Hızlı Tren

İskandinavya'yı küresel ölçekte daha rekabetçi hale getirmeyi amaçlayan proje, '8 milyonluk İskandinav şehri' adıyla nitelendiriliyor. Toplam 8 milyon kişinin yaşadığı bölgeleri birbirine bağlayacak projeye göre, Danimarka'dan başlayacak tren yolu İsveç üzerinden Norveç'e gidecek ve Kopenhag-Oslo arasını 2,5 saate indirecek.

İskandinav şehirleri ve bölgelerinin küresel pazarlarda kendi başlarına rekabet edecek kadar büyük olmaması nedeniyle bölgeyi bütün olarak rekabete katma isteği projenin ana fikrini oluşturuyor. AB destekli projenin planlama aşamasında olduğu, ancak şimdiye kadar söz konusu üç ülkeden 14 ortağın proje çalışmasına dahil olduğu belirtildi. Kopenhag Belediyesi'nin de içinde bulunduğu ortaklar 2025 yılına kadar hızlı trenin hayata geçirilmesini umut ediyor.

Güzergah konusundaki düşüncelerini basınla paylaşan proje katılımcıları, Kuzey Avrupa'nın en çok nüfus bulunduran bölgesinin, Kopenhag-Oslo arasındaki bu kara güzergahı olduğunu belirtti. Katılımcılar, projenin hayata geçirilmesi durumunda 600 kilometre olan Kopenhag-Oslo arasındaki 8 saatlik tren yolculuğunun 2,5 saate ineceğini ve yılda 8 milyon kişinin daha kısa sürede yolculuk yapma imkanı elde edeceğini kaydetti.

Danimarka, başkent Kopenhag'ın da üzerinde bulunduğu Sjaelland adasından İsveç'in Malmö kentine bir kısmı deniz altından tünelle olmak üzere deniz üzerindeki Öresund köprüsüyle İskandinavya yarımadasına bağlanıyor. Sjaelland adası ile Almanya arasında ise şimdilik feribotla sağlanan ulaşım, deniz altında yapılan ve 2021'de tamamlanması planlanan Femern tüneliyle yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/8-milyonluk-iskandinav-sehri-icin-hizli-tren_123818.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!