Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Abant'ta 100 Bin Ağaç Kesilecek"

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, araç girişinin engellenmesinin amaçlandığı Abant Tabiat Parkı’nda, Abant-Mudurnu arasında ulaşımı sağlaması planlanan yol için 80 ile 100 bin arasında ağaç kesileceğini söyledi.

yapi.com.tr
'Abant'ta 100 Bin Ağaç Kesilecek"

Tanju Özcan, CHP İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. DHA'nın haberine göre, Özcan, Abant Tabiat Parkı’na araç girişinin engellenmesi amacıyla Abant’ın içerisinden geçen Mudurnu yolunun ormanın içerisinde açılacak yeni yoldan geçirilmesinin planlandığını söyledi. Yeni yolun yapılması durumunda 80 ile 100 bin arasında ağacın kesileceğini ifade eden Özcan, "Abant’a yeni bir yol açma çalışmaları var ve Karayolları nezdinde bu çalışmaları takip ediyorum. Abant’a yeni bir yol yapılmak isteniliyor. Eğer bu projeyi her yönüyle onaylatıp yolu yapmayı başarabilirlerse Abant Tabiat Parkı ve çevresinde uzmanlara göre 80 bin ile 100 bin arasında ağaç kesilmesi gerekiyor" dedi.

Ağaçların kesilmesine izin vermeyeceklerini açıklayan Özcan, şöyle konuştu:

"Ben bugünden iktidar partisi yetkililerini, bu yolun açılması konusunda büyük gayret gösterenleri uyarıyorum. Bu gayreti niye gösterdiklerini de bilmiyorum. Birilerine bir konuda söz mü verdiler? Ankara’dan baskı mı var? 80 bin, 100 bin ağaçtan bahsediyoruz. Bu kadar ağacın kesilmesini görmezden geliyorlar ve bu yolun açılması için uğraşıyorlar. Biz de bu yolun açılmaması için gayret göstereceğimizi bugünden açıklıyorum. Bu yapılanları bilmediğimizi zannetmeyin. Gezi Parkı’nda 3 tane ağaç kesilecek diye milyonlar ayağa kalktı. Abant Tabiat Parkı dünyanın en güzel tabiat parklarından birisi. Abant Tabiat Parkı bizim, Bolu bizim. Gezi Parkı’ndaki üç ağaç için ayağa kalkan duyarlı kitleler Abant’ta 80 bin, 100 bin ağacın kesilmesine asla izin vermeyecektir."

Abant Uzun Devreli Gelişme Planı’na göre yolun Abant Palace Oteli’nin arkasındaki ormanlık alan geçirilerek, Mudurnu yoluna bağlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abantta-100-bin-agac-kesilecek_109807.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!