Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ABB’den Dar Gelirlilere Aylık 100 TL’ye Konut

18 yıldır atıl durumda bulunan Mamak Eserkent Sosyal Konutlarını yenileyerek oturulabilir duruma getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu konutların dar gelirli yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü yurttaşlara 100 TL’den kiraya verileceğini açıkladı.

yapi.com.tr
ABB’den Dar Gelirlilere Aylık 100 TL’ye Konut

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 18 yıldır atıl duran Mamak Eserkent Sosyal Konutları’nı yenileterek dar gelirli yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü yurttaşlara aylık 100 TL’ye verilmesi için harekete geçti. Yenilenen 1+1 400 konut için “https://www.ankara.bel.tr” adresi üzerinden form doldurarak ya da Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı bankosundan 15 Ocak tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Gelen talepler doğrultusunda konutlar kura yöntemiyle kiraya verilecek.

BirGün'de yer alan habere göre; iç ve dış mekanları ile birlikte çevresi tamamen yenilenen ve 5 bloktan oluşan 400 adet 1+1 daire Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verilecek.

İhtiyaç sahibi yurttaşlara ekonomik yönden destek sağlamak amacıyla aylık 100 TL’den kiraya verilecek konutlarda ikamet etmek isteyen yurttaşların aylık gelirinin 3 bin TL’yi geçmemesi ve eşlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul olmaması şartı aranacak.

Başvuru sahiplerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak koşuluyla ikametgahlarının en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara’da olduğunu belgelemesi istenecek. Başvuru formunu dolduran ya da bizzat başvuru yapanlar, kriterleri karşılayıp karşılamadıklarının değerlendirilmesinin ardından noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle evlerine taşınabilecek.

Türkiye'de yerel yönetimler içinde örnek bir sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirdiklerini belirten Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, şu değerlendirmelerde bulundu: “Mamak Eserkent Sosyal Konutları bilindiği üzere Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2002 yılından beri mülkiyetinde olan konutlardı. Bu konutlar 18 yıldır atıl durumda bırakılmış ve kullanılamaz bir haldeydi. İçerisinde çok ciddi tahribatlar, yer yer hırsızlıklar ve yangınların olduğu bir alandı. Büyükşehir Belediyesi 7-8 aylık bir süre içerisinde bu alanın tadilatını tamamlayarak 29 Ekim'de açılışını yaptı. Konutlarımızı öncelikli olarak yeni evlenen çiftlere ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza aylık 100 TL kira ile tahsis edeceğiz. Türkiye'de örneği görülmeyen bu uygulamayı ilk defa başlatmış olacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/abbden-dar-gelirlilere-aylik-100-tlye-konut_183308.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!