Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

AB'ye Girmek için Portekiz'de Ev Alın

Ekonomik krizi aşmanın yollarını arayan Portekiz'de 500 bin Euro değerinde ev alan, 1 milyon Euroluk sermaye transferi yapan ya da en az 10 kişiye istihdam sağlayacak iş kuran AB dışı ülke vatandaşlarına oturma izni verilmeye başladı.

yapi.com.tr
AB'ye Girmek için Portekiz'de Ev Alın

AB'de yüzde 16'nın üzerinde işsizlik oranıyla işsizliğin en yüksek olduğu üçüncü ülke konumundaki Portekiz, yeni bir uygulamaya başladı. Buna göre, ülkede mülk satın alan, yatırım yapan veya sermaye transferi gerçekleştiren kişiler Portekiz hükümetinden oturma izni alabilecek. İspanya'nın geçen yıl benzer bir uygulamaya gideceği, benzer bir plan üzerinde çalıştığı belirtilmişti; ama İspanyol hükümeti bunu hayata geçirmedi. Portekiz ise yasal düzenlemeye gitti ve ülkeye yatırım yapanlara oturum izni vereceğini açıkladı.

NTVMSNBC'nin haberine göre Portekiz'deki yasal düzenlemenin amacı, AB üyesi bir ülkenin veya Portekiz vatandaşı olmayan yatırımcılar ve işadamlarının Portekiz'de ikamet izni alabilmelerini sağlamak, böylece yabancı yatırımı artırmak. Ancak bunun bazı koşulları var. Portekiz'de oturma izni almak isteyen bir kişinin, ya değeri en az 500 bin Euro olan bir mülk satın alması, ya Portekiz'de en az 10 kişinin istihdam edileceği bir iş kurması, ya da Portekiz'e en az 1 milyon Euroluk sermaye transferi yapması gerekiyor.

Yatırım için süre 5 yıl

Bu koşullardan sadece birini yerine getirmek, ikamet izni başvurusu yapmak için yeterli. Şartlar yerine getirildikten ve ikamet izni alındıktan sonra hemen ülkeden çıkmak mümkün değil. Bunun için uzun dönemli yatırım yapmak gerekiyor ve yatırımın en az 5 yıl ülkede kalması gerekiyor. Portekiz parlamentosu tarafından onaylanan yasa, Ekim ayından bu yana yürürlükte. Ocak ayında düzenlemede yapılan küçük bir değişiklikle daha önce 30 olan minimum istihdam sayısı 10'a düşürüldü.

Portekiz'in sağladığı bu imkanlardan yararlanan ilk işadamı bir Hindistan vatandaşı oldu. Hintli işadamı, turizm sektöründe yatırım yaparak ve bir ev alarak ülkeden ikamet izni alan ilk kişi oldu.

Portekiz'de ikamet izni alan kişinin, diğer Schengen ülkelerinde serbestçe dolaşabilmesi de mümkün.

Eurostat verilerine göre Portekiz'de işsizlik yüzde 16,5 seviyesinde. Son 3 yıldır ekonomisinde büyüme kaydedemeyen Portekiz, iflastan kurtulmak için 2011 Mayıs'ta 78 milyar Euroluk kurtarma kredisine ihtiyaç duymuş, İrlanda ve Yunanistan ile kurtarma kredisi alan 3 Avrupa ülkesinden biri olmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abye-girmek-icin-portekizde-ev-alin_104402.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!