Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Adana Otel Yatırımına Doydu!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin, Adana'da otel yatırımlarının kentin ihtiyacının üzerine çıktığını belirtti

yapi.com.tr / AA
Adana Otel Yatırımına Doydu!

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şirin, 11 bine yaklaşan yatak kapasitesine karşın günlük ortalama 2 bin gecelemenin gerçekleştiğini ve bunun yeni otel yatırımcılarını endişelendirdiğini söyledi. Açıklamasında otellerde istenilen doluluk oranlarının bir türlü yakalanamadığını vurgulayan Şirin, "Kentteki gecelik konaklama ücretleri son yılların en düşük seviyesine indi. Otel yatırımları da kentin ihtiyacının çok üzerine çıktı. Son yıllarda Adana’da lüzumsuz ihtiyaç dışı artış gösteren ve hala yapılmaya devam eden otel sayısındaki artışı anlamakta zorluk çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Adana'daki yatak kapasitesinin ihtiyacın çok üzerinde olduğunu belirten Şirin, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2014 verilerine göre kentteki turizm işletme belgeli yatak kapasitesi 6 bin 431, yerel yönetimlerce belgelendirilen yatak kapasitesi 4 bin 383. Yani şu an toplamda Adana’daki mevcut yatak kapasitesi 10 bin 814. Ayrıca 2 bin 638 yatak kapasiteli yatırım belgesi de yatırımcılar tarafından yapım aşamasında 11 bine ulaşan yatak kapasitesine karşın 2014 verilerine göre Adana’daki otellerde yıllık 753 bin 465 adet geceleme gerçekleşmiş. Bu rakamı 365 güne böldüğünüzde günlük yatak ihtiyacı sadece 2 bin 65 olduğu ortada. Demek ki ihtiyacın tam 5 katı fazla yatak kapasitesine sahibiz. Gereksiz artışın önlenmesi ve yatırımcının yanlış yönlendirilmemesi yatırımcının da çok iyi analiz yapması gerekmekte. Aksi takdirde ülke ekonomisine de yatırımcılara da zarar vereceği gibi gereksiz iş gücü, zaman, enerji ve kaynak kaybına yol açacaktır".

http://www.yapi.com.tr/haberler/adana-otel-yatirimina-doydu_137825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!