Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afrika Rüzgarı SoyutWind ile Elektriğe Dönüşüyor

Türkiye’nin en eski ve tek yerli rüzgâr türbini üreticisi SoyutWind, Birleşmiş Milletler projesi kapsamında Afrika’nın Eritre ülkesine 7 rüzgâr türbini kurdu. Yine Afrika’nın Moritanya ülkesinde rüzgâr türbini projesi gerçekleştirdi. SoyutWind, önümüzdeki dönemde de Belarus’ta rüzgâr türbini kurmaya hazırlanıyor.

yapi.com.tr





Soyut Holding’e bağlı bir şirket olarak faaliyet gösteren SoyutWind, yurtiçinde temiz enerji konusunda pek çok başarılı projeye imza attığı gibi son yıllarda dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirdiği uluslararası projelerle de dikkat çekiyor. Firma, Birleşmiş Milletler (BM) projesi kapsamında Afrika’nın Eritre ülkesine 7 rüzgâr türbini kurdu. Yine Afrika’nın Moritanya ülkesinde Kanadalı bir firma ile ortak rüzgar türbini projesi gerçekleştirdi. Firma, önümüzdeki dönemde de Belarus’ta rüzgâr türbini kurma projesine start vermeye hazırlanıyor. 

İnsani yatırım

SoyutWind Proje Geliştirme Direktörü Ali Çolak, yurtdışı projeleri ile ilgli şu bilgileri verdi:

"Afrika’nın Eritre ve Moritanya ülkelerinde, Pakistan ve Belarus’ta rüzgar enerjisi ile ilgili çalışmalar yaptık. Petrol ve doğalgaz gibi sonlu enerji kaynakları zengini ülkelerde de son dönemde rüzgâr ve güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji sistemlerine ciddi bir yöneliş var. Eritre ve Moritanya’da kullanılan türbinlerin güçleri 3 kW ila 30 kW arasında değişiyor. Toplam kurulu güç yaklaşık 200 kW, projelerin toplam tutarı ise 1 milyon doların üzerinde oldu. Bu türbinler dünyanın en fakir bölgelerinde, elektriğin hiç olmadığı köy evlerine elektrik ulaştırılmasını sağladı. Ayrıca üniversitenin elektriğini karşılayarak su pompasını besleyerek evlere gitmesini sağladı. Soyutwind bu önemli ve insani bir amaca hizmet eden Birleşmiş Milletler projesini kazanarak rüzgâr enerjisi işinin ticari boyutunun çok ötesinde değerler taşıdığını ortaya koydu".

Hızlı ve güvenilir

Türkiye’de de rüzgar enerjisinin yaygınlaştırılması konusunda önemli adımlar atılıyor. 3 Aralık’ta yürürlüğe giren ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik’ sayesinde önümüzdeki dönemde rüzgârdan elektrik enerjisi üretimi hız kazanacak. 76 bin MW’lik lisans başvurusunun, 13 bin MW’lik bölümüne 2015 yılına kadar uygulama izni verilecek. Bugüne kadar Türkiye’de kurulmuş rüzgâr enerji santrallerinin toplam gücü yaklaşık olarak 1,500 MW. Bu gücün 2015 yılına kadar 13 bin megavata çıkarılması hedefleniyor. SoyutWind oluşan bu büyük pazarda, 2 MW gücündeki türbinlerle yatırımcıya hizmet vermeye hazır. SoyutWind’in 500 kW’dan 2 MW’ya kadar değişen güçteki türbinleri, rüzgâr enerjisine yatırım yapmak isteyenlere önemli avantajlar sağlıyor. Siparişten sonra 3 ay ile 9 ay arasında değişen sürelerde montajı yapılabilen ürünlerin garanti sürelerinin uzun olması ve Türkiye’nin herhangi bir noktasına en geç 48 saat içinde servis hizmeti ulaştırılması yatırımcıya avantaj sağlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afrika-ruzgari-soyutwind-ile-elektrige-donusuyor_85586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!