Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Akbelen’de Mahkemenin Kararına Tepki

Akbelen'de patlatılan dinamitler yüzünden evleri zarar gören köylüler, mahkemenin 'Delil Tespiti Talebi'ni reddetmesine tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Akbelen’de Mahkemenin Kararına Tepki

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de Akbelen ormanları için 4 yıldır mücadele eden çevreciler ve köylüler kesilen Akbelen ormanlarında patlatılan dinamitler nedeniyle İkizköy’deki evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ve yaşamlarının tehlikede olduğunu belirterek dava açmışlardı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; İkizköy Çevre Komitesi’nden yapılan açıklamada, "Akbelen’de patlatılan dinamitler yüzünden çatlayan evlerimize dair istediğimiz delil tespiti mahkemeler tarafından defalarca reddedildi, yine de pes etmeyeceğiz.” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün geldiğimiz noktada Akbelen’de her gün çok sayıda dinamit patlatılıyor, 7/24 iş makineleri çalışıyor, köyümüz adeta bir toz ablukasının içinde hayatta kalmaya çalışıyor. Evlerimizin hemen karşısında patlatılan dinamitler yüzünden aylardır evlerimiz çatlaklar içinde. Dört bir yanından çatlayan evlerimizde güvende değiliz.

Her gün deprem şiddetinde sarsıntılar yaşıyoruz. Köyümüzde çok sayıda yatalak veya bakıma muhtaç yaşlı ile birlikte çocuklarımız yaşıyor. Can güvenliğimizin olmadığı çatılarımızın altında; her gün çatlakların derinleşmesine, evlerimizin giderek daha çok hasar almasına tanık oluyoruz.

Evlerimizin madende patlatılan dinamitler yüzünden aldığı hasarı tespit etmesi için mahkemeye bıkmadan usanmadan defalarca başvurduk. Jandarmaya şikayette bulunduk. Milas Kaymakam’ı ile görüşmeye gittik. Jandarma evlerimize gelip yalnızca çatlaklarımıza baktı, Kaymakam verilen izinler çerçevesinde bir sorun yoktur dedi, mahkemeler de hukuki yarar bulmadığı için delil tespit talebimizi reddetti.

Çatlayan hasarlı evlerimizin içinden görevini yapmayan mahkemelere, Milas Kaymakamı’na, jandarmaya, bu izinleri bu şirketlere veren bakanlıklara ve bu ihmalden, bu talandan sorumlu olan tüm kamu kuruluşlarına, tüm yetkililere haykırıyoruz: Bir gün evlerimiz dinamitlerin şiddetine dayanamayıp başımıza yıkılsın da; çocuklarımızla, yaşlılarımızla, gencimizle, her türlü insanımızla bize yuva olan bu evler bize mezar olsun diye mi bekliyorsunuz?

‘Akbelen’i de İkizköy’ü de Terk Etmeyeceğiz’
Mahkemenin çatlakları tespit etmemek için söylediği ‘hukuki yarar’ kimin yararıdır? YK Enerji şirketinin hukuksuzluklarını görmezden gelmenize dayanak gösterdiğiniz izinlerinizi, İliç’te 9 madenciye mezar olan liç yığını için de vermemiş miydiniz?

Bu ülkenin işçileri, köylüleri, patronlar ve şirketler tarafından ezilenleri, yaşamları yağma edilenleri olarak biliyoruz ki hepimiz kader ortağıyız. Biliyoruz ki hiçbirimizin canının bir kıymeti yok.

Ne yaparsanız yapın mücadelemize devam edeceğiz. Gitmemizi beklediğiniz bu toprakları, Akbelen’i de İkizköy’ü de terk etmeyeceğiz!”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akbelende-mahkemenin-kararina-tepki_201932.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!