Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akkuyu İnşaatı Çevresinde de Ağaçlar Kesildi

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının çevresinde de ağaçların kesildiği ortaya çıktı. Milletvekili Alpay Antmen “Burada daha şimdiden nükleer bir patlama yaşanmış gibi” dedi.

yapi.com.tr
Akkuyu İnşaatı Çevresinde de Ağaçlar Kesildi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Akkuyu Nükleer İnşaatı çevresinde ağaç katliamının görüntülerini paylaştı. CHP’li Vekil, Türkiye’nin uluslararası şirketlerin ve yerli ortaklarının talan alanı haline getirildiğini belirterek “Kar hırsı, rant ve para uğruna çocuklarımızın geleceğinden çalınıyor.  Görüntülere bakınca burada daha şimdiden nükleer bir patlama yaşanmış gibi” ifadelerini kullandı.

Doğamızı çocuklarımızdan ödünç aldık
BirGün'de yer alan habere göre; Antmen açıklamalarına şöyle devam etti; "Doğamız yok ediliyor ve yağmalanıyor. HES’lerle akarsular kuruyor, RES’lerle ormanlar kesiliyor, ‘havalimanı, köprü yaptık’ diyebilmek için düşünülmemiş, ölçülmemiş, yanlış planlanmış projelerle Türkiye’nin doğası talan ediliyor. Doğa bize ait değil. Bizler de doğanın bir parçasıyız. Biz doğamızı çocuklarımızdan ödünç aldık.

Türkiye doğa koruma sıralamalarında son sıralarda
Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yeşil alan miktarı en az 30 metrekare iken bu oran Türkiye’de sadece 4 metrekare. Türkiye şu anda Doğa Koruma Kriterlerine Göre 180 Ülke Arasında 177. sırada. Biyolojik Çeşitlilik ve Yaban Hayatı kategorisinde 180 ülke arasında 177. sıradayız. Türkiye, son dönemde Çanakkale büyüklüğünde ormanlık alanını maalesef kaybetti."

http://www.yapi.com.tr/haberler/akkuyu-insaati-cevresinde-de-agaclar-kesildi_174410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!