Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Aladağ Komisyonu Araştırmasında Çarpıcı Gerçekler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür Vekili Kemal Şamlıoğlu’nun, Meclis Aladağ Yurt Yangını Komisyonu’nda, Türkiye’de yurtlarda kalan öğrencilere ilişkin paylaştığı bilgiler dikkat çekti.

yapi.com.tr
Aladağ Komisyonu Araştırmasında Çarpıcı Gerçekler

Cumhuriyet'in haberine göre, Şamlıoğlu, Türkiye’de 3 bin 905 öğrenci yurdunun faaliyet gösterdiğini belirterek, bu yurtlardan 845’inin FETÖ nedeniyle kapatıldığını ve toplam 4 bin 700 civarında özel öğrenci yurdunun bulunduğunu söyledi. TBMM Aladağ Yurt Yangını Komisyonu’na bilgi veren MEB Ortaöğretim Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür Vekili Kemal Şamlıoğlu, “ortaöğretim yani lise öğrencilerinin devam ettiği 2 bin 246, yükseköğretimde ise 2 bin 669 yurt bulunduğunu” kaydetti. Yurtların toplam öğrenci kapasitesinin 378 bin olduğuna dikkat çeken Şamlıoğlu, “Bunlardan da şu anda 221 bin öğrenci kayıtlı. Ortaokul düzeyinde, Türkiye’de, bizim yurtlarımızın yüzde 54’ü dolu. Ortaöğretimde de yüzde 57. Adana’da devlet yurtlarının yüzde 69’u dolu” dedi.

Topu İçişleri Bakanlığı’na attı

Özel yurtlarla ilgili yönetmeliğin 2004 yılında çıkarıldığını söyleyen Şamlıoğlu, şunları kaydetti: “2011 yılında, Bakanlar Kurulu kararıyla, yönetmeliğimizde o zaman 5+3 vardı, ortaokul öğrencilerinin lise yurtlarında geçici kalabileceğine yönelik yönetmelik vardı. İçişleri Bakanlığı yetkisinde kurulan dernekler, Vakıflar Genel Müdürlüğü çerçevesinde kurulan vakıflar isterlerse tüzel kişilik olarak 652 sayılı yasa dayanağı ile güvenlik sorunu yoksa özel eğitim kurumu açabiliyorlar. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 24 bin kurumu olan, 4 bine yakın yurdu olan, 20 bine yakın özel okul, dershanesi olan büyük bir yapı. 20 binin çalışma ruhsatı da İçişleri Bakanlığı’na ait. Özel yurtları açma izni bakanlıktan, çalışma ruhsatı da belediyelerden veriliyordu. 2016’da, Milli Eğitim Bakanlığı bütün yetkileri tek merkezden yürütme kararı aldı.” Şamlıoğlu, Türkiye’de 3 bin 905 öğrenci yurdunun faaliyet gösterdiğini belirterek, bu yurtlardan 845’inin FETÖ nedeniyle kapatıldığını ve toplam 4 bin 700 civarında özel öğrenci yurtlarının bulunduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aladag-komisyonu-arastirmasinda-carpici-gercekler_156630.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!