Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Almanya'dan Yatırım Daveti

Almanya-Berlin Brandeinburg Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgesi'nde yatırım yapacak Türk firmalarına hibe ve kredi imkanı tanıyor. Bu bölgede yatırım

Dünya



lmanya-Berlin Brandeinburg Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgesi'nde yatırım yapacak Türk firmalarına hibe ve kredi imkanı tanıyor. Bu bölgede yatırım tutarının en az yüzde 10'unu öz sermaye olarak karşılayabilen şirketlerin, yüzde 50 civarında geri ödemesi hibe devlet yardımı ve geri kalan yüzde 40'lık dilimi düşük faizli 5, 10, 20 seneye yayılmış teşvik kredisi alma imkanı bulunuyor.
Berlin Brandeinburg bölgesinden gelen bir heyet dün İTO'da bölgede sunulan yatırım teşvikleriyle ilgili bilgi verdi. Toplantıya Eberswalde Belediye Başkanı Herr Schulz, Eberswalde Ekonomik Teşvik Dairesi Başkanı Herr Bester, Nebruppin Belediye Başkanı Herr Theel, Nebruppin Teşvik Dairesi Başkanı Fram Brandenburg, Sparkasse Bankası Teşvik Kredileri Daire Başkanı Herr Schmidt, Yatırım Danışmanı Dr. Kemal Ertekin, aDato Consulting Genel Müdürü Ömer Onalp katıldı. Almanya'daki işsizlik oranını azaltmak için, Brandenburg başta olmak üzere birçok bölgede teşvik verdiğini kaydeden Ertekin, Almanya'da 4 milyon işsiz bulunduğunu ve teşviklerin amacının istihdamı artırmak olduğunu kaydetti. Almanya'da teşvikle hibe alan bir firmanın 5 yıl boyunca makineleri yurtdışına çıkaramayacağını ve istisnai durumlar olmadığı sürece satamayacağını da söyleyen Ertekin, kurulan firmalarda da Alman işçinin istihdamının zor olduğunu söyledi. İstihdamda çok fazla teşvikin olmadığını anlatan Ertekin kurumlar vergisi ödemelerinde de bir teşvikin verilmediğini söyledi. Almanya'da 50 bin Türk kökenli şirket olduğunu da kaydeden Ertekin, Almanya'daki bu şirketlerin yıllık cirolarının 30 milyar Euro, sabit sermaye yatırımlarının ise 58 milyar Euro'yu bulduğunu söyledi. Ertekin, 300 bin kişiye istihdam sağlayan Türk şirketlerinin, bu rakamın dörte birini Almanlar'ın oluşturduğunu ifade etti.

Brandenburg'da 180 hektarın üzerinde sanayi ve ticaret bölgesi olduğunu anlatan Nebruppin Teşvik Dairesi Başkanı Fram Brandenburg, bunun yüzde 60'ının dolduğunu ve KOBİ'ler başta olmak üzere Türk girişimcilerin bölgeye yatırım için beklediklerini kaydetti. Brandenburg, yatırım tutarının yüzde 10'unu kendileri getirdiğinde yüzde 50 devlet hibesi verilebileceğini ve yüzde 40'ının düşük faizle 5, 10 ve 15 yıla yayılacağını ifade etti.

Eberswalde ve Nebruppin belediye başkanları da bölgelerinin tarihi, sosyal ve ekonomik durumlarıyla ilgili bilgi vererek, Berlin'e yakın olduklarını kara ve demiryolu ulaşımının mevcut olduğunu ifade ettiler. Sparkasse'den Herr Schmidt ise, yatırımları teşvik etmeye hazır oldukları kaydetti. Sorular üzerine Schmidt, Türkiye'deki gayrimenkulun kredi için garanti olmadığını, uluslararası kabul edilen bir Türk bankasının garanti olması gerektiğini söyledi. Schmidt, verilen kredinin uzun dönem olduğunun da altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanyadan-yatirim-daveti_2365.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!