Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alstom Hisselerinin Satışında Sona Doğru

Fransız Alstom şirketinin hisselerinin satılmasıyla ilgili uzun zamandır süren müzakerelerde artık son aşamaya gelindi. Fransız şirketinin General Electric (GE) ile ortaklığa gitme kararının ardından, hisselerin yüzde 20’sinin Fransız devleti tarafından alınması konusunda da anlaşmaya varıldı.

yapi.com.tr / AA
Alstom Hisselerinin Satışında Sona Doğru

Devlet, Alstom’un yüzde 29 hissesine sahip Bouygues şirketinin elindeki yüzde 20 oranındaki hisseyi satın alacak. Devletin bu satış için 1,7 milyar avro ödemesi öngörülüyor. Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, France 2 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ‘’Daha önce planlandığı gibi Alstom’un hisselerinin yüzde 20’sinin alınması konusunda anlaşmaya vardık. Anlaşma uyarınca şirketteki en büyük hissedar devlet olacak’’ dedi.

Alstom yönetim kurulu, devletin de yeşil ışık yakmasının ardından Alman Siemens ve Japon Mitsubishi ortak önerisi yerine Amerikan General Electric şirketi ile ortaklığa onay vermişti. Amerikan şirketi ilk etapta Alstom’a hisseler için 12,35 milyar avro ödemeyi, daha sonra eşit koşullarda ortak kurulacak şirketlere 2,5 milyar avro yatırım yapmayı ve en az bin kişilik istihdam yaratmayı teklif etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alstom-hisselerinin-satisinda-sona-dogru_121686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!