Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Ankara İçin Normal, Dünya İçin Değil"

Ankara'da bir kişinin ölümüne neden olan göçüğe ilişkin Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın “normaldir” açıklamasını bianet'e yorumlayan Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Uyar “Ankara için normal, fakat dünyanın başka bir yerinde bu durum normal karşılanamaz" dedi.

yapi.com.tr
"Ankara İçin Normal, Dünya İçin Değil"

p>Ankara'da dört gün önce Kadir Sevim adlı kişinin ölümüne neden olan metro çalışmasındaki göçüğe ilişkin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "Yer altında çalışıyoruz, bu ve buna benzer olaylar beklenebilir, normaldir" şeklindeki açıklamasını Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, bianet'e değerlendirdi.

"Risk araştırması yapılmalı"

Işıl Cinmen'in haberine göre Uyar, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın "normaldir" şeklindeki yorumuna katıldığını söyleyerek "Ankara için normaldir, tekrarlanabilir, başkaları da ölebilir. Ankara Büyük Şehir Belediyesi bu şekilde devam ettiği sürece benzer kazalar tekrarlanabilir. Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın bu durumu 'normal' bulmasını, Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında yeterince bilgisi olmasına bağlıyorum. Dünyanın başka bir çağdaş kentinde bu tip bir durum yaşandığında ve bir vatandaş kendi ihmali olmayan bir sebeple hayatının kaybettiğinde sorumlular ortaya çıkarılır ve bir insanın hayatını kaybetmesinin hesabı verilir" şeklinde konuştu.

Uyar, Ankara'nın alt yapı açısından çok sorunlu olduğunu ve bunun risk alanı oluşturduğunu söyledi; Ankara'nın 15 yıldır kazıldığını ve bu kazıların ciddi deformasyonlar oluşturabileceğini belirterek, nasıl ve ne boyutta bir risk oluştuğuna dair bir inceleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Cadde trafiğe kapatılacaktı

Kadir Sevim'in hayatını kaybettiği İsmet İnönü Caddesi'nin trafiğe kapatılacağına dair duyurunun bu olay meydana gelmeden üç gün önce yapıldığını hatırlatan Uyar şöyle konuştu:

"Cadde'nin 25 Haziran'da trafiğe kapatılacağı duyurulmuştu. Duyuru yapıldıktan üç gün sonra bir ölüm meydana geldi. Bu caddede uzun zamandır kazı olmasına rağmen daha önce trafiğe kapatılmamıştı. Böyle bir göçük riski olduğu biliniyor muydu? O yüzden böyle bir karar mı alındı? Bu biliniyorsa, bu ölüm konusunda Belediye'nin doğrudan sorumluluğu vardır."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-icin-normal-dunya-icin-degil_100743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!