Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aslanyakalı Köylüler İş Makinelerinin Önüne Geçti

Aslanyaka köyünde yapılmak istenen taş ocağı için sabah saatlerinde iş makineleri alana girdi. Taş ocağının köylerine zarar vereceğini düşünen yurttaşlar, iş makinelerinin önüne geçerek çalışmayı durdurdu.

yapi.com.tr
Aslanyakalı Köylüler İş Makinelerinin Önüne Geçti

Muğla Milas’taki Aslanyaka köyünde 2015 yılında kapatıldıktan 7 yıl sonra kapasite artışı için Valiliğe başvuran taş ocağına 'ÇED gerekli değildir' raporu verildi. Yurttaşlar, 'ÇED gerekli değildir' kararına karşı dava açtı. Yaklaşık bir ay önce bilirkişi heyeti köylülerle birlikte alanı gezdi. Ancak daha rapor çıkmamasına ve mahkeme devam etmesine karşın 3 iş makinesi iddiaya göre yol çalışmalarını bahane ederek bölgeye girdi. İş makinelerini gören yurttaşlar, toplanarak makinelerin önüne geçti.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; Köylülerden Mehmet Polat yaptığı açıklamada, “ÇED raporu gerekli değildir kararına karşı açtığımız dava devam ediyor. Bilirkişi heyeti 1 ay önce geldiğinde yardımcı olduk, alanı beraber gezdik. Daha karar çıkmadı ama bu sabah iş makineleri köye geldi. ‘Yolu düzeltiyoruz’ diyerek faaliyete başladılar. Biz de köylüler olarak toplandık ve müsaade etmedik.” dedi.

İkizköy’den destek geldi
Milas İkizköy’de Akbelen Ormanı’ndaki ağaçlar için bir yıldır nöbet tutan İkizköy Çevre Komitesi’nin sosyal medya hesabından da Aslanyaka’daki direnişe destek geldi. Yapılan açıklamada, “İkizköylüler, Çamköylüler ve Milaslılar olarak yoldaşlarımızla dayanışmaya koştuk. Aslanyaka'da taş ocağına geçit yok!” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aslanyakali-koyluler-is-makinelerinin-onune-gecti_191559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!