Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maden Ocağına Karşı Köylüler ve Çevrecilerden Eylem

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Dereköy Mahallesi’nde, tarım alanları ve su kaynaklarının bulunduğu bölgeye açılmak istenen kömür ocağına karşı Attalos heykeli önünde protesto eylemi yapıldı.

yapi.com.tr
Maden Ocağına Karşı Köylüler ve Çevrecilerden Eylem

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Dereköy Mahallesi'nde açılmak istenilen kömür madenine karşı, Antalya'da eylem yapıldı. Eyleme, Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan ve Dereköy sakinlerinin yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcısı Murat Ali Özer, CHP Eski Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, çevreci dernek temsilcileri ve aktivistler katıldı.

Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre; Dereköy'ün kent merkezi ve kırsal yerleşim yerlerini besleyen su kaynaklarına, endemik fauna ve floralara ev sahipliği yapan bir bölge olduğunu söyleyen Okudan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Nasıl ki dün Beşkonak'ta açılması planlanan mermer ocaklarına ilişkin bölgemizin hem ekolojik hem ekonomik, hem toplumsal hem de hukuki gerekçelerimiz vardı ise aynı ve benzer gerekçelerimizi Korkuteli Dereköyümüz içinde dile getireceğiz. 56 bin dönümlük ekilebilir arazisi bulunan Korkuteli ilçemizin mevcut arazisinin yaklaşık yüzde 75'i sulu tarım yapılması gereken üretim sahalarıdır.

Dereköy yaylası, Menevşelik, Varsak Yarıkpınar, Palazpınarı ve Yeleme olmak üzere 4 adet yeraltı içme suyu kaynağına ev sahipliği yapmaktadır. Bu kaynaklar Korkuteli ilçemize bağlı 17 köyümüzün içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılamaktadır.”

“Su kaynaklarımızı kurutmaya ve kirletmeye hakkımız yoktur”
Meyve üretimi yapılan bu köylerimizin hayat ana damarlarını bu kaynakların oluşturduğu çayımız ihtiva etmektedir” diyen Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, şöyle devam etti: “Geçen yıl ki UNESCO raporlarına bakıldığında 10 yıl içerisinde dünya da küresel ölçekte su kıtlığı yaşanılacağı öngörülmektedir. Biz Antalyalılar olarak yeraltı zenginliklerimizin çıkartılmasına karşı bir bölge halkı değiliz. Doğru lokasyondaki projelere destek dahi oluruz. Ancak su birkaç yıl içerisinde en önemli yeraltı zenginliğimiz olacak maden değeri taşıyacaktır. Su kaynaklarımızı kurutmaya ve kirletmeye hakkımız yoktur. Özellikle su kaynaklarının bulunduğu yakın lokasyonlara kömür ocağı, mermer ocağı, taş ocağı gibi hazırlanan projelere izin verilmesi yarın su kaynaklarının miktar ve kalite bakımından yetersiz kalmasına, erişilemez olmasına sebep olacak karar vericileri doğrudan etkileyecektir. Halka rağmen atılan adımlar ve yapılan projeler olumlu sonuç doğurmamıştır. Korkuteli ve Dereköy halkı Dereköy de izin verilen kömür ocağı santraline karşıdır ve istememektedir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-ocagina-karsi-koyluler-ve-cevrecilerden-eylem_193598.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!