Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ni Konuta, Ticarete, İmara Açmıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı'nda yapılacak olan millet bahçesinin ilk etabının 2023 Mayıs ayında tamamlanacağını belirterek, “Bu alanı hiçbir şekilde konuta, ticarete, imara açmıyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
“Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ni Konuta, Ticarete, İmara Açmıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Havalimanında yapılan örnek millet bahçesini gezen Bakan Kurum, ardından yapılacak olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesinin detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, herkesi 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek fetih ve fidan dikim törenine de davet etti.

DHA’da yer alan habere göre; Bakan Kurum, "Pazar günü burada büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle fethin 569'uncu yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız. Büyük bir coşkuyla da pazar gününü bekliyoruz. Bu manada gerçekten bu son 10 gündür tüm söylemlere, tüm ithamlara rağmen valimiz, il başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, arkadaşlarımızla birlikte milletimizle birlikte büyük bir coşku içerisinde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hazırlıklarımız tamamlandı. İnşallah pazar günü tüm milletimizle birlikte hem fethimizi kutlayacağız hem de burada yürüme mesafesinde bütün vatandaşlarımızın geleceği, burada hoş vakit geçireceği, millet bahçesini ilk fidanlarla buluşturuyor olacağız." dedi.

Yapılması gereken her şey vatandaşımızın huzuru için yapılıyor
Kurum, muhalefetin tüm söylemlerine rağmen çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Tüm Türkiye'ye göstermek istiyorum ki 8 bin metrekarelik bu alan yapacağımız 5 milyon 36 bin metrekarelik alanın aslında bir nevi örneğidir. Bir nevi küçük bir örneğidir. Bu manada vatandaşlarımız müsterih olsunlar, içleri rahat olsun. Burada yapılması gereken her şey vatandaşımızın huzuru için, refahı için, sağlığı için, mutluluğu için yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Kurum, "Emin olun biz bu alanı hiçbir şekilde konuta açmıyoruz. Ticarete, imara açmıyoruz. Burada Atatürk Havalimanı'mız hizmet vermeye bir pistiyle devam edecek. Burada afet toplanma alanı olacak. Vatandaşlarımız olası afet durumunda pandemi hastanesinden istifade edecekler. Burada bu alanda geçici barınma iaşe ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu alanda huzur içerisinde onlara yardım edeceğiz, onlara destek olacağız ve diğer günlerde de yine bu alanımız yediden yetmişe bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek bir alan olacak." ifadelerini kullandı.

İlk etabı 2023 Mayıs ayında hizmete sunulacak
Türkiye'yi pazar günü için Atatürk Havalimanı'na davet eden Bakan Kurum, "8,5 milyon metrekarelik bir alan, bir pistimizi Atatürk Havalimanımızı koruyoruz. Koruduğumuz alan dışındaki 5 milyon yaklaşık 36 bin metrekarelik alanı millet bahçesi olarak tasarladık. Buradaki hangarlar, limandaki yapılar, bütün mevcuttaki yapıları koruyarak bir proje tasarladık. Kültür merkezine, sanat atölyesine, müzeye çeviriyoruz. Bu manada da kıymetli bir yaşam alanı olacak. Herkesin burada ihtiyacını gidereceği bir alan haline gelecek. Bu çerçevede ilk etabımızı da fethin 570'inci yıl dönümünde vatandaşımıza armağan edeceğiz. Buraya 145 bin 300 ağaç dikeceğiz. Ağaçlarımız 40-50 yıllık ağaçlar olacak." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-havalimani-millet-bahcesini-konuta-ticarete-imara-acmiyoruz_190827.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!