Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Müteahhit Atatürk Havalimanı’na Sözleşme İmzalanmadan Girmiş

Atatürk Havalimanı ihalesini alan firmanın sözleşme tarihinin 16 Mayıs olduğunu ancak iş makinelerinin günler öncesinden pistlere girdiğini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

yapi.com.tr
Müteahhit Atatürk Havalimanı’na Sözleşme İmzalanmadan Girmiş

Cumartesi günü İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın iki pistinin kırılması için iş makineleri ve kamyonlar sahneye çıktı. Sadece 4 yıl önce dünyanın en iyi 3. havalimanı seçilen Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine çevrilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu. İYİ Parti ve CHP havalimanı önünde protesto gösterisi düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya Atatürk Kent Ormanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımla ilgili çarpıcı bir belge açıkladı.

Sözcü’den Batuhan Serim’in haberine göre; Ekrem İmamoğlu Kamu İhale Kurumu tarafından düzenlenen belgeyi açıkladı. Belgede Sözleşme tarihi 16 Mayıs 2022, işe başlama tarihi de 16 Mayıs 2022 olarak görünüyor. Ancak müteahhide ait iş makineleri bu tarihten iki gün önce havalimanına girdi.

Duruma tepki gösteren, firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Sözleşme tarihi 16 Mayıs… Bugün ayın 18’i. Kamyonlar hafta sonu, cuma günü girdi oraya. Eyy milletimiz! Sözleşme olmadan oraya dalan müteahhiti görüyor musunuz? Bir ülkede, sözleşme yapılmadan ihaleyi alacağını bilen bir müteahhit varsa el kaldırsın. O kıkır kıkır gülen bakanlara sesleniyorum. Böyle bir ihaleyi nasıl verirsiniz? Hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhit-ataturk-havalimanina-sozlesme-imzalanmadan-girmis_190696.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!