Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atatürk Orman Çiftliği Betona Boğulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin imar planlarını değiştirdi, tarihi çimento fabrikasının yıkılarak ticaret ve konut alanı inşa edilmesinin önü açıldı.

yapi.com.tr
Atatürk Orman Çiftliği Betona Boğulacak

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Atatürk Orman Çiftliği’ne 1928 yılında inşa edilen Ankara Çimento Fabrikası’nın arazisi de ranta açıldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Etimesgut ilçesindeki Atatürk Ormana Çiftliği (AOÇ) arazisinin 588 bin metrekarelik bölümünün imar planlarını değiştirdi. İmar planları değiştirilen arazi üzerinde, 1928 yılında inşa edilen Ankara Çimento Fabrikası da yer alıyor.

İmar planı raporlarına göre, 588 bin metrekarelik AOÇ arazisinin 261 bin metrekarelik bölümü konut alanı, yaklaşık 50 bin metrekarelik bölümü ticaret ve konut alanı, 12 bin metrekarelik bölümü ise özel eğitim alanı olarak belirlendi. Arazinin geri kalan kısmı ise anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, dini tesis, sağlık alanı, park, otopark ve yol alanı olarak kullanılacak.

Ankara Çimento Fabrikası ve arazisi, 1989 yılında özelleştirilerek satıldı. Fabrikayı Fransız sermayeli Set Group, 25 Mart 2011 tarihinde Limak Holding’e bağlı Limak Batı Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne devretti. 2016 yılında ise Kültür Varlıkları Bölge Kurulu, fabrika alanının “kültür varlığı özelliği taşımadığını” saptadı. Kurul, fabrika alanında imar planı yapılabileceğine karar verdi.

İmar planı raporunda ise fabrikaya ilişkin, “Alan üzerinde 1928 yılında kurulan ve faaliyetine devam etmeyen çimento fabrikası bulunmaktadır. Planlama alanının yüzde 60’ı çimento fabrikası, yüzde 35’i ise çimento fabrikasına ait sosyal-idari tesisler ve depo-atölye alanlarıdır. Geriye kalan yüzde 5’lik alan ise ağaçlandırılmış sahadır. Çimento fabrikası 2017 yılında faaliyetlerine son vermiş ve söküm işlemleri devam etmektedir.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-orman-ciftligi-betona-bogulacak_189618.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!