Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AVM’deki Kaçak Yapılar Yıkılacak

Hilltown Karşıyaka Alışveriş Merkezi’ne inşa edilen kaçak yapılar nedeniyle işletmeye toplam 25 milyon lira para cezası kesildi. Şirketin kaçak yapılar için imar planı değişikliği talebi belediye meclisinde oybirliğiyle reddedildi.

yapi.com.tr
AVM’deki Kaçak Yapılar Yıkılacak

İzmir Karşıyaka’daki en büyük alışveriş merkezi Hilltown kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Alışveriş merkezinin bahçesindeki yapıların ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre; AVM’nin bahçe kısmındaki kafeterya ve mağazaların imar planında yeri olmadığı tespit edildi ve cezai işlem uygulandı. Karşıyaka Belediyesi’nin 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırılık gerekçesiyle Hilltown AVM’ye 9 Ocak 2024 tarihinde 7 milyon 770 bin lira, 14 Mart 2024 tarihinde 17 milyon 62 bin lira para cezası uyguladığı açıklandı. İşletmenin kaçak yapılar hakkında imar planı tadilatı başvurusu ise reddedildi. Yıldız Ünsal’ın belediye başkanı seçilmesinin ardından 2 Mayıs 2024 tarihinde 29 bin 917 lira ceza kesildi. Şirket yargıya başvurarak cezalara itiraz etti.

Şirket, Hilltown AVM’nin kuzey cephesinde inşa etmiş olduğu kaçak yapılar hakkında mevcut kullanım ve yapılaşma koşulları değişmeksizin yapı yaklaşma sınırının düzenlenmesi talebiyle 1/1000 Ölçekli İmar Planında değişiklik için bir kez daha belediyeye başvurdu. Dilekçe geçen hafta belediye meclisi toplantısına geldi. Komisyona havale edildi. Komisyon olumsuz rapor verdi. Dün gerçekleştirilen meclis toplantısında ise şirketin talebi oybirliğiyle reddedildi. Şirketin daha önce de aynı talepte bulunduğu, başvurunun 9 Ekim 2023 tarihindeki İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilerek idari sürecin sona erdiği vurgulandı.

Ruhsatsız yapılar yıkılacak
Belediye meclisi toplantısında söz alan AKP Grubu Sözcüsü Hasan Ünal, “İşletmenin yapı kullanma izni yok. Bu işletme kapatılmalıdır” dedi. Alışveriş merkezinin yapı kullanma izni olduğunu söyleyen Başkan Yıldız Ünsal ise ruhsatsız dükkanların yıkılacağını bildirdi. Ünsal, alışveriş merkezinin bahçesine izinsiz kurulan çadırın da mühürlendiğini söyledi. Ünsal, her kişi ve kuruma eşit mesafede olduğunu, yasal mevzuat neyse onu uygulamakla mükellef olduklarını kaydetti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avmdeki-kacak-yapilar-yikilacak_204697.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!