Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Ruhsatları İptal Edilen Beton Santrali Çalışmaya Devam Ediyor

Balıkesir Edremit’te ruhsatları iptal edilen ve kaçak olduğu tescillenen beton santrali halen faaliyetlerini sürdürüyor.

yapi.com.tr
Ruhsatları İptal Edilen Beton Santrali Çalışmaya Devam Ediyor (Fotoğraf: BirGün)

Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınkum Mahallesi’nde 2018’de kurulan, ruhsatları iptal edilen ve kaçak olduğu tescillenen beton santrali halen faaliyetlerini sürdürüyor. Mahkeme kararıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatının hukuka aykırı olduğu tescillenen beton santralinin ‘kapalı’ olduğunu iddia eden eski Edremit Belediye Başkanı ve 3 belediye personeli hakkında soruşturma izni verildiği ortaya çıktı.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; 2013 yılında bölge halkının tüm tepkilerine rağmen zeytin ağaçları kesilerek beton santrali inşa edildi. Bölgede ağaç kestiği için para cezası kesilen şirket, 2018’de imar affından yararlanarak yapı kayıt belgesi ve ardından Edremit Belediyesi’nden ruhsat alıp binaları ‘yasal’ hale getirdi. Bölge halkının başvuruları üzerine inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri, Edremit Belediyesi ve Balıkesir Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda zeytinlik statüsündeki tarım arazilerindeki kaçak yapıların imar affından faydalanamayacağını belirtti. Tesis için yıkım kararı verildi ancak şirket faaliyetlerini sürdürmeye devam etti.

Bölge halkı alınan kararlara rağmen faaliyetlerini sürdürdüğü tespit edilen beton santralinin kapatılması için ilgili kurumlara başvurularda bulundu. Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kaçak şekilde faaliyetini sürdüren santrale ilişkin yurttaşların dilekçesine verdiği yanıtta, “İşletmenin mühürlü olduğu herhangi bir ticarette bulunmadığı tespit edilmiştir” dedi.

Yine Edremit Kaymakamlığı da bölge halkının dilekçesine verdiği yanıtta tıpkı belediye gibi santralin mühürlü olduğunu ve çalışmadığını öne sürdü.

Soruşturma izni verildi
Bölge halkının şirketin uzun yıllardır kaçak şekilde faaliyet yürüttüğünü ve belediyenin bunu görmezden geldiğini belirtmesi üzerine İçişleri Bakanlığı ön inceleme yaptı. Yapılan ön inceleme sonucunda dönemin Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a, Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş’a, Zabıta Müdürü Cemal Sözer’e, Zabıta Müdür Vekili Özcan Kaya’ya soruşturma izni verildiği ortaya çıktı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ruhsatlari-iptal-edilen-beton-santrali-calismaya-devam-ediyor_204864.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!